Депутатите приеха предложението за увеличение на минималната работна заплата, която ще бъде в размер на 50% от средната работна заплата. Синдикатите са в стачна готовност, а работодателите сезират Европейската комисия. Две несъгласни с решението страни, но с различни доводи. На 3 февруари в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" ще чуем коментара на Ваня Григорова от КТ "Подкрепа". С нея ще говорим за инфлацията и високите цени на продуктите в малката потребителска кошница.  

Тема на фокус ще бъде и изкуството. Срещаме ви с Валери Йорданов - режисьор на филма "Шекспир като улично куче", който излиза по кината в страната именно на 3 февруари. Разказ за  историята на филма, за идеята и адаптацията му  в днешния свят.  

След 09:00 часа разговаряме с Иван Шишиев от "Етюд-и-те на София", чиято изложба можем да видим в дните на отворените врати в Столична община на 4 и 5 февруари. Какво могат да видят посетителите и очаквал ли е авторът фотографиите му да се радват на такъв интерес и как се приема авторът факта, че изложбата е една от най-мащабните фотографски експозиции, представяни в столицата. Очаквайте отговори от първо лице. 

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.