На 24 февруари 2023 година се навършва една година от военните действия, които Русия започна, атакувайки Украйна. Стотици хиляди загинали и милиони почернени семейства. Хронологията на събитията и как изглежда ситуацията днес ще коментираме в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с историка професор Пламен Павлов, който точно преди една година заяви, че с този акт на агресия Владимир Путин надмина Адолф Хитлер, а Ким Чен Ун е възпитан младеж.

Въпреки всичко доброто съществува, защото хиляди доброволци помогнаха на Украйна. Ще ви срещнем с Елина Желева и Макс Гурвиц, които създадоха BG4UA - технологична и иновативна общност в България, която помага на бежанци от Украйна.

Заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Валдис Домбровскис обяви, че възможна дата за присъединяването на България към еврозоната е 1 януари 2025 година. Той коментира, че основното нещо, което забавя България по пътя към еврозоната, е инфлацията. Какво знаят българите за еврото и какви са възможностите за страната? Очаквайте разговор с проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова, председател на Съюза на икономистите в България. 

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.