Реформата в детските ясли се отлага, а работещите в системата искат да бъдат под шапката на здравеопазването и са против яслите да се преструктурират като образователни институции. По този повод в петък (24.02) ще се проведе национална среща на работещите в детски ясли. Къде е мястото им? Трябва ли яслите да бъдат преструктурирани в образователни институции? Тези и други въпроси ще обсъдим в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с директора на Самостоятелна детска градина №31 "Палавници" - Мария Вацева.

Ще продължим да бъдем на образователна вълна, като фокусът ще ни бъде "Дигиталното училище - не дали, а защо"?  Възможна ли е цялостната дигитализация на всички процеси в училището на XXI век? Очаквайте коментара на Константин Спасов, зам.-директор на ЧСУ "ЕСПА".

Президентът Румен Радев отправи критики към политиците за отношението им към армията. Той заяви, че е недопустимо немалка част от политическите ни партии да гледат на въоръжените сили не като гарант за териториалната цялост и сигурността на страната, а като донор за военна помощ за армията на Украйна. 

По думите му в тази усложнена среда на сигурност, в която редица рискове, прераснаха в глобални заплахи. Какво още каза президентът? Думите му ще са повод на разговор в сутрешния ни блок с Димитър Гърдев, дипломат и бивш председател на Комисията по външни политики.

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.