На 22 февруари отбелязваме Деня за борба с тормоза в училище или още познат като Ден на розовата фланелка. В тази връзка в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ разговаряме с детския психолог Иван Игов. С него коментираме не само темата за тормоза в училище, но и за зачестилите случаи на проява на агресия между подрастващи у нас – и по-специално случаите на сбивания пред нощни клубове. Защо тенденцията не отминава и как да се справим с проблема? Отговорите очаквайте след 08.20 часа. 

И още: Гост в предаването е д-р Благомир Здравков – изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев“. Пред "Фокус“  специалистът ще даде актуална информация за състоянието на детето,  транспортирано със "Спартан“ до Любляна. С него коментираме и състоянието на педиатрията в България и проблемите, пред които е изправена.  

В предаването отбелязваме и Световния ден на скаутите. Какви са целите и идеите на българските скаути и има ли засилен интерес към движението у нас? На въпросите отговаря Димитринка Тодорова от "Организация на българските скаути“. 

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.   

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.