На 21 февруари – денят, в който отбелязваме Международния ден на майчиния език, в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ говорим за родния ни българския език. Гост по темата е доц. д-р Ваня Мичева от Института за български език. Как да запазим езика в неговата цялост и кои са проблемите, които го застрашават? Какво е нивото на езиковата култура при подрастващите и как повлиява дигиталната среда? Отговорите очаквайте след 08:00 часа. 

Тема на фокус ще бъде спасяването на конна база "Ахил“, която е заплашена от това да бъде затворена заради продажба на мястото. Базата е едно от малкото места в България, където се провежда конна терапия от специалисти – място с кауза. Защо си струва да застанем зад нея и как конете повлияват на емоционалното състояние на човек и на напредъка на децата със специални нужди? Очаквайте разговор със създателя на конна база "Ахил“ Ваня Тодорова.  

Гост по темата ще бъде и  Анна Йончева от проект "Различните“ деца на България“, която ще ни каже какво означава Базата за децата и защо трябва да бъде спасена. С нея ще открехнем вратите и към проекта, който ръководи, и от какво имат нужда децата в него.

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.   

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.