Държавният глава Румен Радев направи първи коментар след наложените санкции от САЩ на петима българи по закона "Магнитски". По думите му съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма. Според него разкритията на Щатите ще повлияят върху изборните резултати у нас. Какви призиви отправи към бъдещите управляващи президентът Румен Радев? Темата ще коментираме в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с доц. Милен Любенов, доктор по Политология и преподавател по Политически науки в Софийския университет "Свети Климент Охридски“.

Евродепутатите обсъдиха програмата "Сигурна свързаност“. Беше дадена зелена светлина на първата по рода си европейска програма за сателитно покритие за периода 2023-2027 година. Какво представлява програмата? По какъв начин могат да бъдат изградени надеждни телекомуникационни услуги за ЕС? Очаквайте коментара на евродепутата Иво Христов, който е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП.

Разрастването на възможностите на технологиите неминуемо пораждат необходимост от нов тип обществени отношения. Какви са те и в каква посока трябва да развиваме комуникацията? Гост в ефира ще бъде проф. д-р Георги Димитров, експерт във всички области на правото, свързани с технологиите и председател на Фондация "Право и Интернет"

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.