На 8 февруари отбелязваме Международния ден за безопасен интернет. Как инфлуенсърите станаха толкова важни за младите хора? Възможен ли е живот без интернет днес? Гост в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" ще бъде Емануил Георгиев от Националния център за безопасен интернет.

Някои хора казват, че решението на проблемите в големите градове се крие в превръщането им в умни такива. Що е то "умен и интелигентен град"? Използва ли се потенциала на технологиите у нас за пряк път до различните видове услуги? Тези и други интересни въпроси ще обсъдим с Генчо Керезов, заместник-кмет на София по направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие".

Огромна е трагедията в Турция и Сирия след силните земетресения оставили хиляди животи под руините, сред найлони и отломки. Как се мобилизира България и какво предприе, за да помогне на бедстващите хора? Екип от 27 души от Националната асоциация на доброволците замина в помощ на Турция. Какво дава сила на доброволците да се впуснат в знайни и незнайни предизвикателства? Събеседник в ефира на "Фокус" ще бъде Ясен Цветков, председател на Националната асоциация на доброволците в България.

След 9:30 очаквайте разговор за пари, икономика и бизнес климат. Какво се случи с минималната работна заплата? Как бизнес климатът в България ще бъде повлиян от приемането на еврото? Тези и още интересни въпроси ще коментираме със Станислав Попдончев, зам.-председател и главен финансов директор на Българската стопанска камара (БСК).

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.