Вероятността да има редовно правителство не е особено висока, но такава възможност все още има. Това каза на брифинг от Пловдив кандидатът за министър-председател на ПГ на "Продължаваме промяната" акад. Николай Денков, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"В момента не говорим за състав на кабинета като имена. Винаги съм се стремял да бъда реалист. Вероятността да има редовно правителство не е особено висока, но такава възможност все още има. Повечето парти не искат да отидат на избори според нашето усещане. Ще говорим с всички, които са готови, ГЕРБ също биха могли да се включат", каза Денков.

Кирил Петков заяви, че акад. Денков е направил напредък с това, че е поканил всички политически партии на една маса и че е оставил вратата за разговори отворена за всички парламентарни групи. 

"Още на първия ден след неговата номинация той вече успя да покани около една маса всички партии освен "Възраждане“ и въпреки че някои партии показаха отказ в началото, той каза, че вратата за тези разговори продължава да бъде отворена, особено за важните политики за България, и направи това, което не можехме да видим в предишните шейсет дни", заяви Петков. 

Асен Василев пък обясни, че най-добре за България ще бъде, ако има редовно правителство. 

"Най-добрият вариант е да има правителство. Оттук нататък трябва да се види кой ще бъде работещият", каза Василев.