Не е лесно да се намери партия, която да обедини останалите в парламента и да формира стабилно мнозинство. Ние малко обърнахаме матрицата - вместо служебните правителства да следват политиките на редовните, вицепрезидентът призовава за обратното. Аз искрено се надявам да има редовно правителство, но това не трябва да се случва на всяка цена и да не се спазват приоритети, политики и обещания. Това заяви в ефира на NOVA NEWS депутатът от "Продължаваме промяната" акад. Николай Денков, който коментира днешното изказване на вицепрезидента Йотова. 

"Имахме папка с кабинет и имена. За да съществува един кабинет, трябва да е ясно какви политики и цели ще реализира. Хората в един кабинет са важни, но без да знаем какво ще правим няма как да говорим за хора. Гръбнакът на нашия кабинет беше от политически лица, но имаше и много експерти, които не са политически обвързани и споделят нашите приоритети. 

В нашата декларация ясно дефинирахме националните цели. Една от тези цели е правосъдната реформа, която от ГЕРБ всячески се опитват да провалят. Без съдебна реформа няма как да убедим хората, че държавата работи за тях и ги защитава", каза още той.  

"Неприятно е, че България се появява в международните новини със случая Nexo. Аз не мога да коментирам тази тема, защото не разбирам от криптовалути, но днес колегата Тома Биков от ГЕРБ демонстрира огромна фантазия. Въпрос на минути е да се провери дали Nexo са финансирали ПП и да се види, че няма такова нещо. Асен Василев и Настимир Ананиев нямат нищо общо с Nexo. 

Това отново е лесно доказуемо и е поредната фантазия на ГЕРБ. Г-н Ананиев ясно заяви, че от години няма никакъв общ бизнес с Антони Тренчев и няма общо с Nexo. Съчетаването на единия скандал, който е истински, с ПП е опит на ГЕРБ да се окаля ПП. За разлика от скандалите с ГЕРБ, за които има ясни доказателства - дадени са пари за строеж на АМ "Хемус" и не е построено нищо, тук няма нищо.

ГЕРБ се готвят за избори от началото на това Народно събрание, за пример мога да дам приоритизирането на връщането на хартиената бюлетина, и се опитват да окалят всички останали. И тук не става въпрос само за ПП - вижте историята с депутатката от ДБ от онзи ден. Изкраха и нея терористка, проведе се закрито заседание на парламента и на него не се чу нищо страшно и фрапиращо", коментира акад. Денков.