Това, което ме мотивира да се заема със случая, е, че извършеното деяние минава границите на нормалното и ненормалното. Цинизмът и обезчовечаването не може да продължават. Нашето общество вече е на границата на пълния разпад. Това каза Димитър Киров – адвокат на семейството на момчето, заснето в унизителния клип с Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Той заяви, че е приятно изненадан от бързата реакция на прокуратурата по случая.  

Адвокат Киров посочи, че реакцията на обществото също е била много силна и клипът мигновено е последван от вълна от възмущение.

"Но от друга страна, почти нямаше учуден човек, че това нещо се е случило. Да, направено е, да, ужасяващо е, но ние всички го очаквахме, защото в последните десетилетия примерите, моделите не са на човека, който изобретява космически кораби, не са на учителя, не са на земеделския стопанин, а на мутрата, на някой слабоумен човек, който се появява по интернет, или на корумпирания политик. Безнаказаността води до подобни действия“, коментира той. 

По думите му проблемът с правораздаването в България е изключително голям и тежък и той се корени в  липсата на механизъм за контрол вътре в самата система.

"С моята фондация "Съратници“ изпратихме предложение до партиите и го входирахме в парламента: когато при един и същи казус един и същи съдебен състав или прокурор са се произнесли по два различни начина или пък когато решението или съответният акт тотално противоречат на закона, на задължителната практика, поне да дадат обяснение защо – в рамките на гилдията, на Инспектората. Всички се направиха на разсеяни, защото всеки се надява да яхне съдебната власт. Нека съдебната власт да работи!“, призова адвокат Киров.