"Една кола се врязваше в тълпата, спираше и тръгваше отново няколко пъти и чувате крясъците на хората. Какво правите? Чакате отстрани? Намесих се. Вижда се, че седмица преди избори делото е във фокуса на подбрани медии. Това е дело срещу хора, които са протестирали срещу определена партия и съдебната власт, и виждаме днес на практика. Хората ще са на улицата докато не се оправят нещата.", заяви след края на делото Стоян Атипов, информира репортер на "Фокус".

Атипов изрази съжаление към децата, които са били в автомобила по време на инцидента. Той съжалява, че са били поставени в тази ситуация и, че е трябвало да преминат през подобно нещо.

Адвокат Велчев, защитник на осъдения Атипов каза:  "Един съдебен акт не се коментира, ние ще обжалваме пред СГС. За мен това в едно абсурдно съдебно решение, нито съответства на съдебната практика, нито на Европейският съд на практиките". 

Той забеляза съмнителна връзка, като посочи: "Неслучайно прокурорът, който е водил разследването и който е внесъл обвинителния акт, е небезизвестната Вероника Трифонова, която няколко месеца след това дело стана един успешен кандидат и вече делегиран прокурор при Лаура Кьовеши".

"Нека да се запозная обстойно с мотивите. Наказанията, които съм поискал са били съобразно тежестта на извършените престъпления". Това каза прокурорът по делото Петьо Петков. 

Той отбеляза, че за Георги Георгиев е било поискано наказание - лишаване от свобода- условно осъждане. 

Обвинението твърди, че Георгиев е разбил предното стъкло на колата, като го удрял с ръце. После се качил на капака и скачал върху него. Затова, освен за увреждане на чуждо имущество, той се сдобива и с обвинение за хулиганство, отличаващо се с особена дързост. Той обаче бе признат за виновен само за хулиганство. 

Съдията Николай Урумов, водещ делото, обясни, че при Георгиев няма особена дързост. Причината е, че когато стъклото е счупено веднъж, не можело да бъде счупено отново, докато не се поправи.