"В крайна сметка ние сме в едно общо производство, в четвъртък ще се гледа мярката. Надявам се, че колегата Натина ще се излекува, определиха и резервен защитник".

Това каза на излизане от съдебна зала адвокатът на обвинения за конктрабанда Стефан Димитров. 

Днес за втори път само в рамките на една седмица съдът отложи и насрочи следващата дата за гледане на мярката за неотклонение на бившия директор на Агенция "Митници" Петя Банкова и обвинения в контрабанда Стефан Димитров по мегаскандала с ОПГ.

"Не виждам основание и двамата да стоят в ареста. Доколкото разбрах, г-жа Банкова вече не е директор на Агенция "Митници", Стефан си има постоянен адрес. За мен мярката не е задължително да бъде задържане под стража". 

"Реално погледнато няма контрабанда, според обвинението е с тази цел. Не виждам никъде да са задържани цигари и те да са свързани с който и да било тук в залата. Правят се опити да ни се припишат действия, извършени извън територията на страната. Няма доказателства за контрабанда. Има задържан ТИР с цигари, но в Румъния", каза адвокат Найденов след заседанието.

На въпрос очаква ли отстраненият бивш главен секретар Живко Коцев да бъде привлечен като обвиняем и би ли утежнило това положението на клиента му Стефан Димитров, адв. Найденов отговори така: 

"Това е работа на прокуратурата. Как аз да ви кажа дали ще го направят Живко Коцев обвиняем? За какво? Защото се е снимал по халат на басейн? Ако е вярно това, градският прокурор каза, че той е свидетел номер 3. Аз съм ги чел доказателствата по делото, за него става въпрос".