Делото по мегаскандала за ОПГ за контрабанда отново бе отложено.

Съдът за втори път само в рамките на една седмица насрочи следващата дата за гледане на мярката за неотклонение на бившия директор на Агенция "Митници" Петя Банкова и обвинения в контрабанда Стефан Димитров.

Вече бившата директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова отново бе в съдебна зала без защита. Причината - нов болниен лист на адв. Аделина Натина, в който е посочено, че се налага лечение от бронхит в следващите два дни.

Адв. Людмил Рангелов, който се яви на първото заседание на СГС като втори защитник на Банкова, е бил упълномощен само за първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение.

Стефан Димитров, станал известен на цяла България от скандалните снимки с вече бившия главен секретар Живко Коцев, пачките евро и пудела, бе в зала с адвокатите си Ивайло Найденов и Марио Найденов.

Както защитата, така и самата Банкова поискаха да не се дава ход на делото. След кратко заседание съдебният състав реши: отлага делото за 18 април (четвъртък), като постанови да се определи резервен защитник на обвиняемата Банкова, за да се да се предотврати възможността за ново отлагане. За тази цел  разпореди незабавно да бъде изпратено писмо до Софийската адвокатска колегия за определяне на резервен защитник, които да представлява бившата директорка на Агенция "Митници".