Снимки на "линейка", в която граждани товарят мебели, предизвикаха вълна от реакции в социалната мрежа Facebook, научи "Фокус". Случаят е от София, където е заснета куриозната ситуация. Тя е споделена в социалните мрежи на 3 април.

Мъже са направили няколко курса, извозвайки стари мебели. За гледката алармира столичанин, който станал свидетел на ситуацията. 

"Ако се чудите къде е Бързата помощ, ето на. Днес въпросните хора направиха поне 4-5 курса извозвайки стари мебели в линейка", пише мъжът.

Той споделя и кадри, на които се вижда въпросната ситуация. Случката буди възмущение сред нашенци.

Гражданите смятат, че въпросният автомобил може да е бракуван и да не е част от Спешна помощ. Те посочват, че моделът на машината е стар и на нея не е посочен и спешния телефон 112. Други подозират, че машината може да е собственост на частна клиника или да се използва от болница за различни задачи, несвързани с оказването на медицинска помощ.

"Има частни линейки, които нямат нищо общо със Спешна помощ. Ако някой разгледа колата с разбиране, ще види, че по нея е изписан само старият номер на Спешна помощ - 150, а този номер, откакто съществува 112, е невалиден. Освен това, ако помислите (явно не са Ви возили в линейка и слава Богу за това), в напълно оборудвана линейка, освен за болният и две медицински лица, място за друго няма. Как тогава ще товарят мебели в нея? Това в случая е обикновен бус, който още не е пребоядисан", пише жена под публикацията.

"Линейката не е вече линейка. Такива бусове има над 50 поне в София, дето са транспортни бусове за извозване на отпадъци от болниците, но не са ренаимобили. Единственото нарушение е, че не са си свалили лампите от покрива и така заблуждават в движението, докато се види, че не е действаща линейка може и път да ѝ дадеш. Ама това си е в България - всеки си прави каквото си иска.

Редно е като е продадено за бус дори и да остане, като реанимобил да се изчистят старите надписи и да се постави логото на другата фирма. Ако ще е просто транспортно средство, да се свалят лампите и да се изтрие поне 150. Да се вижда, че не е вече активна кола на ЦСМП", пише мъж.