Едно 10-годишно момче от Кърджали дари всичките си спестявания, за да помогне на пострадалите при земетресенията в Турция. Той е син на отец Петър Гарена от църквата "Свети Георги Победоносец“ и бе първият дарител в благотворителната кампанията на Районното мюфтийство.

Манол Гаренов дава всичките си  спестявания  в помощ на пострадалите от силните земетресения в Турция – точно 45 лева и 49 стотинки.

"Реших да направя нещо хубаво  с тях, вместо да стоят напразно в касата. Само че не мисля, че ще помогнат много. Според мен, ако всички хора дарят като мен по няколко лева, тогава ще можем да помогнем наистина“, казва пред bTV момчето.

Решението детето взема, след като вижда по телевизията как спасители вадят хора изпод руините на срутените сгради в Турция.

"Бях цяла вечер разстроен, притеснен за тези хора и при това бях притеснен как ще изкарат вечерта, там имало сняг, много студено е било… заплаках, като видях тези хора така да страдат“, уточнява още 10-годишния Манол.

Сега момчето отново събира за каузата – вече има лев на стотинки.

Това не е първото добро на 10-годишното момче. Досега той два пъти е давал спестяванията си за да погне за лечението на деца.