Над 96 милиона лева са постъпленията в офиса на НАП в Смолян през първата половина на 2022 година, което е с близо 400 хил. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година, сочат данните на офиса на НАП - Смолян.

До края на юни приходите за централен бюджет са над 40 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е почти 14 млн. лв., 8.8 млн. лв. е корпоративният данък и повече от 15 млн. лв. ДДС.

Приходите от осигурителни вноски към 30 юни надвишават близо 56.3 млн. лв. в това число над 33,7 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 14.9 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и 7.6 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – 21%, а осигурителните вноски растат устойчиво с над 8 % спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП.

"За пореден път офисът на НАП в Смолян отчита ръст в приходите. Това се дължи на партньорския подход и липсата на натиск от страна на приходната агенция. Високата събираемост е добра новина, както за бюджета, така и за обществото“, каза директорът на офис Смолян Таньо Караманолов по повод поредния рекорден ръст в приходите.