Реакция при катастрофа, обезопасяване на местопроизшествието и помощ на ранените – със интересно учение беше отбелязан Националният ден на пътната безопасност в София. Това съобщиха от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Демонстрацията пред храм-паметник "Александър Невски“ показа на зрителите и представители на медиите плана "С.П.А.С.И.“ и взаимодействието на различните служби по време на пътен инцидент.

Всяко едно действие бе надлежно разяснявано от експертите на Държана агенция "Безопасност на движението по пътищата“ и представители на останалите партньори в инициативата.

С помощта на симулатори всеки желаещ, на място, имаше възможност да опита какво е да претърпиш катастрофа, но в контролирана и безопасна среда и получи съвети как да реагира адекватно при подобна ситуация. Нагледно се демонстрираха и различните видове детски столчета и правилните начини за обезопасяване на децата в тях.

Представени бяха още специализирани автомобили и техника, свързана с работата на всяка една от службите, взели участие днес.

Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата“ благодари на всички служби и институции, участвали в учението - Столична община, ПБЗН, ЦСМП, "Пътна полиция“, "Охранителна полиция“ и БЧК.