Екипът на библиотеката, нейните читатели и приятели-автори и творци подкрепят актуализацията на бюджета на библиотеките в страната

През 2022 г. Столична библиотека посреща Деня на библиотекаря - 11 май с 72 хил. читателска аудитория , от която 5 хил. нови читатели от началото на т.г., с над 150 хил. раздадени книги за 4 месеца и новооткрит модерен пети филиал на библиотеката в София– в район "Овча купел“. Това съобщиха от Столичната библиотека.

Библиотеката на София през целия празничен ден ще подарява безплатни едногодишни читателски карти на всички желаещи.

Столична библиотека ще покаже различни експозиции, както и тематичната изложба "Библиотеката на София разказва“, представяща част от богатото книжно наследство на София, запазено за бъдещите поколения благодаре-ние на всеотдайността и професионализма на стотици пазители на книжов-ността, работили в Столична библиотека за популяризирането на словото и знанието.

Към нас в празничния ден ще се присъединят със стихове, послания и музика известни творци - приятели на библиотеката: Георги Господинов, Мирела Иванова, проф. Михаил Неделчев, Калин Терзийски, Силвия Чолева, Владимир Зарев, Иван Ланджев, саксофонистът Иван Бороджиев и др., които са били винаги съпричастни към нашата духовна кауза. Любимите автори ще подаряват на читателите свои нови книги с автографи. На този ден нашите приятели ще подкрепят справедливите искания на библиотекарите за повече бюджетни средства на библиотеките за книги, дигитализация, съхранение на книжовното наследство, както и достойно заплащане на труда на библиотечните специалисти.