ЦСКА постигна убедителна победа в регион Запад на ББЛ А група. В среща, изиграна тази вечер в зала "Триадица“ в София, тимът се наложи над Микс със 103:70, след като водеше почти през цялото време и най-вече заради сериозното си предимство в подкошието.

Победата бе десета за "армейците“, които имат и пет загуби. Днешният им съперник вече е с баланс 3-13.

Символичните гости имаха предимство първите минути на мача, но много бързо "червените“ стигнаха до пълен обрат и след първата част водеха с 20:17. Подемът в играта на баскетболистите на Христо Ценов продължи и през втория период. Тимът демонстрира много точен мерник и на почивката се откъсна с 56:34.

Високата резултатност се запази и след паузата. Играта вървеше кош за кош, като ЦСКА не позволяваше разликата да падне под 20 точки и преди последната част бе напред с 82:57. Микс започна заключителната четвърт със серия от 7:0, но след това "армейците“ отново взеха инициативата и направиха успеха си още по-изразителен.

Виктор Гергов бе най-резултатен за победителите с 21 точки. Виктор Генов се отчете с 16 точки и 8 борби. Николай Цветков реализира 14 точки, с 13 е Денислав Иванов, а дабъл-дабъл от 10 точки и 16 борби.

За Микс Стефан Гогев се отчете с 14 точки. Матей Митев има десет, а силно се включи и Христо Бъчков с 9 точки и 16 борби.