Стотици полицаи се включиха в националния протест пред Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус". Поводът за недоволството е законопроектът за държавния бюджет, който, по думите на организаторите на протеста - Синдикалната федерация на служителите в МВР, по никакъв начин не отразява конкретните потребности на българските граждани по отношение на тяхната сигурност и безопасност, както и не предвижда мерки, които да гарантират достоен труд и заплащане на служителите в МВР.

"За пореден път се отлага решаването на проблеми, свързани с нарушаването на основни конституционни права на служителите в МВР – правото на достоен труд, здравословни и безопасни условия за полагането му и заплащане, съответстващо на извършената работа", посочват организаторите от СДСМВР.

Протестът им е подкрепен и от Синдиката на Служителите в Затворите на България, от Сдружение "Синдикат "Охрана", Синдикат на Пенитенциарните служители, Синдиката на българските медицински специалисти, както и от още организации.