Неправоспособен водач и три нерегистрирани моторни превозни средства са били засечени в специализирана операция на територията на област Кърджали, съобщиха от ОДМВР. Около 12,30 часа вчера в Джебел полицейски служители спрели лек автомобил "БМВ“. При проверката се оказало, че водачът е 16-годишен, не притежава свидетелство за правоуправление, а колата не е регистрирана и е без регистрационни табели.

Проверката по случая е по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. 72-годишен водач на "БМВ“ бил проверен също в Джебел вчера около 18,30 часа. При направена справка станало ясно ,че автомобилът е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка "Гражданска отговорност“.

Група "Охранителна полиция“ в РУ-Джебел работи по случая с оглед на чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

На 8 февруари около 14 часа в Момчилград 47-годишен водач се придвижвал с "Пежо“ и при проверка се оказало, че моторното превозно е със служебно прекратена регистрация. Започната е проверка, която се извършва от група "Охранителна полиция“ в РУ-Момчилград.