С признателност към съмишлениците и гордост от изминатия път през 2023 г. отбелязваме 20-ата годишнина от създаването на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Значим момент, който е доказателство за осезаемата ѝ роля и авторитет. Това съобщиха от ОДМВР-Кърджали

През изминалите две десетилетия - като една от най-продължителните дарителски инициативи в страната - тя бе опора за стотици деца, претърпели тежката загуба на родител. В юбилейната за кампанията година се набират средства за образователни разходи, ваканции и извънкласни дейности на 67 деца.

Министерството на вътрешните работи изработи видеоклип, радио спот и банери с апел за съпричастност. 

 

В този изключителен момент за кампанията нейни лица са две специални, вече пораснали, деца - Борислава и Наско. Двамата губят бащите си, когато са едва на 3 и на 4 години и участват в благотворителната инициатива още от самото ѝ начало. Боби и Наско се дипломираха успешно и вече уверено вървят по собствения си път, но винаги остават част от голямото семейство на МВР.