Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски е обсъдил политическата ситуация в Република Северна Македония и преговорите с България със специалния представител на Обединеното кралство за Западните Балкани Стюарт Пийч, предава МИА.

Както съобщи ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски подчерта необходимостта от предсрочни избори в югозападната ни съседка, които според него ще бъдат двигател за промяна и възстановяване на страната.

"На срещата беше обсъдена актуалната политическа ситуация в страната, а председателят Мицкоски подчерта необходимостта от предсрочни избори, които ще означават разрешаване на кризата, в която това правителство вкара страната, беше подчертано, че подкрепата на народа е обърната към ВМРО -ДПМНЕ, което се видя на местните избори. Предсрочните избори ще отразяват волята на хората в парламента“, информират от ВМРО-ДПМНЕ.

По отношение на преговорите с България беше повторена позицията на ВМРО-ДПМНЕ, че правителството трябва да спазва приетата в парламента резолюция, което означава запазване на македонската идентичност и ключови национални интереси.

"Бяха отбелязани добрите отношения между двете страни, а ВМРО-ДПМНЕ заяви, че страната ни вижда във Великобритания сериозен привърженик и ще работи в бъдеще за укрепване на отношенията между двете страни, а след идването на власт и за по-голямо сътрудничество във всички ключови области“, се казва в изявление на партията.

Превод и редакция: Иван Христов