Заболеваемостта от COVID-19 във Великотърновска област продължава да расте. Това отчете Областния кризисен щаб за борба със заразата, който проведе редовно заседание, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. На срещата бе решено, че към момента в региона няма да бъдат въвеждани нови, по-строги мерки срещу разпространението на инфекцията, но ще бъде засилен контролът за спазване на сега действащите.

В тази връзка от Регионалната здравна инспекция, Областна дирекция на МВР, Областната дирекция по безопасност на храните и общинските администрации отчетоха, че са засилили проверките си в последната седмица. През настоящата седмица контролът ще е още по-активен, като на нарушителите се връчват предупредителни протоколи или актове.

В периода 17-23 януари са извършени общо 294 проверки (в т. ч. 57 съвместни). Издадени са 21 протоколa за предупреждения и предписания в проверените обекти. Проверяващите са връчили и осем акта на лица за липсата на зелен сертификат.

В заседанието се включиха областният управител Людмила Илиева, директорът на РЗИ – Велико Търново д-р Евгения Недева, директорът на ОД на МВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов, начални кът на РУО – Велико Търново Розалия Личева и директорът на ОДБХ- Велико Търново д-р Станимир Спасов.

Новите случаи нa COVID-19 във Великотърновска област за последното денонощие са 250.