Пандемията, увеличените разходи и намалените приходи в страната водят до убийства и насилие. Това коментира проф. Николай Радулов, депутат от "Има такъв народ" и председател на Комисията по "Вътрешна сигурност" в предаването "Това е България" на радио "Фокус".

По негови думи хората, които извършват престъпления в по-голяма част от случаите се прехранват от това. Според него последните събития в страната, завършили по трагичен начин не биха се определили като организирана престъпност.

"Бих казал, че като че ли в момента са много слаби признаците за такова заключение. Последното убийство, вследствие на отвличане беше извършено от двама криминални престъпници, които бързо бяха заловени. Това не е организирана престъпност, по-скоро това е тежък криминален акт, свързан с групировки, които ние считаме, че дават физиономии на организираната престъпност в България. Пандемията, увеличението на разходите, намалените приходи водят до това, което се случи. И, разбира се, не трябва да изключваме това, за което много дълго се мълчи, че в България се увеличи и домашното насилие", допълни депутатът.

Според проф. Радулов много от жертвите са мълчали и внимание им се е било обърнало чак, когато са се разделили с живота си.

А относно предполагаеми сблъсъци между престъпни групировки Николай Радулов увери, че няма причина да очакваме това да се случи, тъй като те са присъщи за моменти, в които има борба за територия.

Цоня СЪБЧЕВА