Кирил Петков върна на президента мандата с готовия проектосъстав на Министерски съвет със структурата и министрите в него, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Уважаеми г-н президент, за мен е чест и огромна отговорност да приема тази папка от Вас. Идвайки насам, една гражданка ми каза: "Вие ни накарахме да повярваме отново“. Тази отговорност я приемам присърце“, посочи съпредседателят на "Продължаваме промяната“ и кандидат за премиер Кирил Петков.

"Вие започнахте промяната на площада преди месеци и сега е време заедно да свършим работата докрай. Време е след 32 години българският народ да почувства, че управниците се грижат за него. Време е нашите млади българи в чужбина да видят България като перспективна локация и място за завръщане. Време е нашите баби и дядовци, майки и бащи да видят България като място, където могат да имат справедлива старост и пенсия, място за справедливи старини. От тази гледна точка искам да Ви уверя, че ще вкараме всичките си усилия, на цялата коалиция, тези обещания и надежди да станат реалност“, заяви той.

"Понеже всеки ден оттук нататък е важен, искам да Ви уведомя, че искам да Ви върна директно проектосъстава на Министерски съвет със структурата и министрите в него. От този момент ние няма да губим нито ден и час, надяваме се още в понеделник това правителство да бъде реалност и така да бъде в следващите 4 години. Благодаря Ви!“, допълни Петков.