Община Дупница закупува дрон със средства от годишния бюджет. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Общински съвет – Дупница. С решение на съветниците са направени промени в списъка на капиталовите разходи за годината. Отделени са 3 909 лева за закупуване на дрон, който ще се ползва за нуждите на Общината. 36 000 лева ще бъдат дадени за закупуване на система за съхранение на картини за нуждите на общински културен център.

35 000 лева се отделят за монтаж на оборудване на водни огледала с водна стена на улица "Николаевска“. Предвидена е покупка на цифрови и компютърни конфигурации, както и изграждане на подпорна стена.

Решението Общинския съвет допуска предварително изпълнение поради следните причини: Субсидията за капиталови разходи от Централния бюджет трябва да се усвои до края на годината, като за това е необходимо технологично време документално да се обработи и заяви промяната в обектите, финансирани с нея. Така ще бъдат защитени важни обществени интереси, които засягат изпълнението на бюджета, завършването и отчитането на благоустройствените и комуналните мероприятия.

Венцеслав ИЛЧЕВ