С много усмивки и положителни емоции бе посрещната актрисата Гергана Стоянова от възпитаниците на Основно училище "Св.св. Кирил и Методий“ – Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. В голямата зала на читалище "Братство“ известната бургазлийка провежда мотивационен семинар за учениците от елитното школо. Тя бе приветствана от директора на учебното заведение Мариана Панчена.

"Много съм радостна, че се случи тази среща-семинар с актрисата Гергана Стоянова. Отдавна го обмисляхме. Тази среща е инициатива на учителите по български език и литература. Всички останали радушно приехме идеята, защото познаваме Гергана Стоянова от малкия екран и знаем, че тя е вдъхновяваща и наистина знаем, че тя винаги е много вдъхновяваща. Със сигурност децата имат какви уроци да получат от нея. За разлика от нас, учителите, които ги възпитаваме на човечност тя по-добре от нас успява да им преподава уроци по житейска мъдрост и човечност“, каза Мариана Панчева.   

В рамките на семинара "Аз уча, аз мога, аз вярвам, аз знам!“ актрисата с един от най-известните гласове в България с ентусиазъм разказа на децата своите ученически спомени от класните стаи. Сподели с тях личната си формула на успеха- четене, труд, спорт и поставени цели, родени още в детските й години.

"Правя тези срещи с ученици вече четири години. Идеята на семинара е децата да разберат, че всички ние – възрастните, сме се колебали когато сме били на техните години. Те са убедени, че на нас ни е било по-лесно. Всички сме се колебали. На всички ни е било трудно. Те трябва да знаят, че сега трябва да работят за три неща – да градят много силни корени, да положат основата на много силните им криле. Да имат силна воля“, каза Гергана Стоянова. Тя сподели и максимата: Ако не успееш да планираш, планираш да не успееш.

Актрисата посочи, че не трябва да се позволява децата да бездействат.  

Всички ученици започнаха да водят свой дневник на вдъхновението, в който ще отразяват всичко прочетено и научено, което ще им помогне за покоряване на житейски върхове.