Москва и Вашингтон все още не са се договорили за лична среща на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън след предстоящата им видеконференция. Това заяви помощникът на руския лидер Юрий Ушаков в ефира на телевизионния канал "Россия-1" в предаването "Москва. Кремъл. Путин", цитиран от TACC.

"Все още не сме постигнали споразумение“, каза той в отговор на въпрос дали се очаква двамата лидери да общуват на живо скоро след видеоконференцията.

Говорейки за това дали ще може да се обсъждат най- сложните въпроси чрез видеовръзка, Ушаков отбеляза: "Лесно е! А защо не?"

По-рано Белият дом потвърди плановете да проведе във вторник, 7 декември, защитена видеоконференция между Путин и Байдън. Очаква се лидерите да обсъдят "поредица от теми в американско-руските отношения, включително стратегическата стабилност, кибернетичните и регионалните въпроси", казаха официални лица от Вашингтон.

По-рано Ушаков съобщи, че главите на двете страни по време на срещата чрез видеовръзка ще разгледат двустранни въпроси, актуални въпроси от международния дневен ред, включително Афганистан, Иран, вътрешната украинска криза, Либия и евентуално Сирия.

Превод и редакция: Юлиян Марков