Марица (Пловдив) постигна петата си поредна победа, но загуби първия си гейм от началото на сезона в Национална волейболна лига Демакс. В петъчната вечер в пловдивската зала Сила шампионките постигнаха успех с 3:1 (25:18, 25:16, 17:25, 25:18) над един от основните претенденти за медали – вицешампионките от Казанлък Волей (Казанлък), след 90 минути игра. Момичетата на Борислав Крачанов запазиха първото място в класирането, вече с актив от 15 точки и 15:1 гейма. С пет победи и същия точков актив, но с един изигран мач повече и по-слабо геймово съотношение, е предследвачът ЦСКА (София). За съжаление, заради дискриминационната заповед на здравното министерство в залата да се допускат само граждани с така наречените зелени сертификати отново много малко зрители успяха да се насладят на играта на Жълто-сините на живо от трибуните.

В първия гейм Марица наложи надмощието си най-вече благодарение на по-добрата си игра в нападение. Силвана Чаушева затрудни гостенките и от линията за изпълнение на сервис и записа пет точки в гейма, а крайното 25:18 бе постигнато с блокаут на Александра Миланова. Розите показаха бодлите си в началото на втората част и дори успяха да дръпнат с три точки напред при 9:6. След 8:10 обаче пловдивчанки направиха серия от шест поредни точки при сервиси на Кристина Гунчева и страхотна игра на Дима Ушева на блокада и поеха контрол върху резултата. Влязлата от ъгъла Ива Дудова затвори гейма с блокаут за 25:16.

Този обрат не отказа гостенките и те продължиха да бъдат настоятелни и в следващия гейм. С общо 10 точки от Мария Кривошийска, гарнирани с три точкови блокади от Ивайла Чавдарова, Казанлък показа превъзходство в третата част и я взе с убедителното 25:17, оформено с атака на бившата маричанка Никол Дулева за последната точка. Миланова бе във вихъра си през четвъртия гейм. Тя записа седем успешни атаки и един ас, а Ушева отбеляза победното 25:18, затваряйки мача в полза на шампионките.

Силвана Чаушева стана топреализатор на мача с 19 точки за победителките, следвана от Александра Миланова и центъра на гостенките Мария Кривошийска с по 14. Силен мач направи и разпределителката на Марица Кристина Гунчева. Тя отбеляза пет точки, от които един ас, една блокада и три атаки при 100% успеваемост в нападение.

В сряда, 8 декември, от 19:00 б.в. в пловдивската зала Колодрума Марица посреща турския гранд Фенербахче Опет (Истанбул) в първия си домакински мач за сезона в Шампионската лига, а три дни по-късно, на 11 декември от 18:00 б.в. Жълто-сините гостуват на третия в класирането ДКС Варна (Варна) за следващата си среща от НВЛ.