В телевизионно интервю с Найджъл Фараж, което ще бъде излъчено в сряда вечер по GB, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обвини херцогинята на Съсекс в "много неуважително“ отношение към кралица Елизабет II, отбелязва британският вестник The Times.

Тръмп призна, че "не е фен“ на Меган Маркъл и изрази мнение, че тя използва и манипулира принц Хари. Освен това – според бившия лидер на Белия дом, тя разваля отношенията на съпруга си с кралското семейство."Мисля, че тя се държи много неуважително към кралското семейство и, което е по-важно, към самата кралица“.

В същото време самата Елизабет II беше описана от Тръмп като "велика жена и историческа личност“. Бившият американски президент се срещна с британския монарх два пъти (през 2018 и 2019 г.) като част от държавните си посещения в Лондон.

В телевизионно интервю бившият президент на САЩ също критикува британския премиер Борис Джонсън за подкрепата му за изграждане на вятърни паркове.

Тръмп говори по редица теми в интервюто, включително дали ще се кандидатира отново за президентските избори през 2024 г. след бунтовете на Капитолийския хълм.

Превод и редакция: Тереза Герова