Председател на Съвета на директорите на "МБАЛ-Добрич“ АД вече е проф. д-р Радослав Радев, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Добрич. Кандидатурата на д-р Радев е одобрена на провело се извънредно общо събрание на акционерите на здравното заведение миналата седмица, след проведен конкурс през месец април 2021 година, съгласно писмо на Министерството на здравеопазването и в изпълнение на търговския закон и устава на дружеството. Позицията на зам.-председател на Съвета на директорите се заема от Лъчезар Карадимов, изпълнителен директор на "МБАЛ-Добрич“ АД е д-р Георги Желязков.



Проф. д-р Радослав Радев има забележителна кариера и е водещ гръден хирург в България. Неговият професионален път на лекар започва в МБАЛ-Добрич през 1979 година. Роден е през 1953 година в гр. Бяла. Завършва Медицинския факултет в Медицински университет - София през 1979 г., придобива специалност по хирургия през 1986 г. и по гръдна хирургия през 2001 г. Професионалният му път започва в отделението по хирургия към "МБАЛ-Добрич“ АД, където остава до 1981 г.

Работи в Клиниката по гръдна хирургия в УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна, а през 2004 г. я оглавява. В периода 2004-2011 г. е ръководител на Катедрата по хирургически болести. В богатата си кариера заема длъжността на декан на Медицинския факултет към Медицинския университет - Варна. В момента проф. д-р Радослав Радев е съветник на ректора на Медицински университет - Варна по електронно и дистанционно обучение и симулационна медицина.