Няма как аз или някой от моите колеги да бъдем обвинявани, че сме антиваксъри, тъй като ние и семействата ни сме с поставени ваксини от имунизационния календар на Република България. Не веднъж сме заявявали, че ваксините са едно от най-големите постижения на човечеството. Това коментира за Радио "Фокус“ – Варна Цончо Ганев, народен представител от партия Възраждане.

Той посочи, че течността, която се спряга за ваксина против COVID-19 не е тествана, докато всички други ваксини са минали множество клинични проучвания, преди да се пристъпи към масова ваксинация.

"Разбира се, ако някой реши да се ваксинира срещу COVID-19 това е негово право и ние не сме против. Ние сме против принудителното и задължително ваксиниране“, категоричен бе Ганев.

Той посочи, че например в държавите от Западна Европа, където нивото на ваксинирани е над 70% в момента се наблюдава бум на заболяемостта и здравните им системи са в колапс.

Целият разговор може да чуете тук:




"И тук говорим за хора, които са с две дози или дори три дози. В момента наблюдаваме т.нар. здравен фашизъм, защото се налагат масови рестрикции срещу тези, които не са ваксинирани.

В Германия вече е обнародван закон, според който ако нямате зелен сертификат, не можете да ползвате градски транспорт, а ако Ви хванат с фалшив сертификат ви очакват 5 години затвор. В Австрия пък ако нямате документа – нямате право да влизате в банка, в магазин за хранителни стоки. Как ще се изхранват хората, това си е техен проблем.

Продължаваме нататък. Латвия прие и обнародва закон, според който работодател, който реши да уволни работник поради липса на зелен сертификат, може да го направи напълно законно.

Отново казвам и повтарям – който иска нека се ваксинира, но който не иска не трябва да му бъдат никакви рестрикции“, категоричен бе Цончо Ганев.

Той подчерта, че налагането на тези ограничения ще дадат сериозен отзвук и в икономиката на страната.

"Туризмът ще бъде особено уязвим, след това и всеки един сектор. Затова ние казваме – не на медицинския фашизъм“, категоричен бе Ганев.

Десислава ВАСИЛЕВА