НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:28


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Иван Божилов, кмет на Район „Илинден“: 6 са ремонтираните училищата и детските градини в района, 3 от тях вече са готови

Иван Божилов, кмет на Район „Илинден“: 6 са ремонтираните училищата и детските градини в района, 3 от тях вече са готови

15 Септември 2019 | 14:19 | Агенция "Фокус"
София. 6 са ремонтираните училищата и детските градини в район „Илинден“, 3 от тях вече са готови. Това заяви Иван Божилов, кмет на столичния Район „Илинден“, при проверката на реконструкцията на 43-то училище „Христо Смирненски“ на бул. „Сливница“ 45, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това е трето училище. В другите в момента текат ремонтите. Надяваме се до края на годината и те да приключат“, обясни Иван Божилов. „Тук училището е от първи до седми клас. В новата сграда ще бъдат учениците от първи до четвърти клас“, добави още кметът на Район „Илинден“.
Виолета СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Близо 90 млн. лв. инвестирахме в училищата и детските градини

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Близо 90 млн. лв. инвестирахме в училищата и детските градини

15 Септември 2019 | 14:11 | Агенция "Фокус"
София. Близо 90 млн. лв. инвестирахме в училищата и детските градини. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на реконструкцията на 43-то училище „Христо Смирненски“ на бул. „Сливница“ 45, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Направихме рекордни инвестиции в училищата и детските градини. Близо 90 млн. лв. инвестирахме в училищата и детските градини общо, като част от тях са средства по Оперативна програма „Региони в растеж“, какъвто проект се изпълняваше и в 43-то училище“, добави Фандъкова. „Модернизацията по Оперативната програма е цялостна. Отделно от това Столична община отдели средства от бюджета си, за да може да ремонтираме повече училища и детски градини“, обясни кметът. По думите ѝ в по-голямата си част ремонтите са приключили. „След 16 септември ще продължат в около 15 училища и детски градини. Голяма част от тях са именно училищата и детските градини от Оперативната програма. Там сроковете са дълги, защото се прави цялостна модернизация“, допълни още Фандъкова. По думите ѝ над 80 са общо училищата и детските градини, които са включени в основни ремонти тази година.
„Направена е нужната организация от директорите, от районните кметове, така че да се открие навсякъде успешно и спокойно учебната година и след това да се провеждат нормални учебни занятия“, посочи още кметът на София. Тя благодари на директорите, на кметовете, както и на учителите, защото според нея това винаги е свързано с много сериозна организация.
„Важното е децата да влязат в чисти и подредени класни стаи. Освен новата сграда на 43-то училище утре откриваме учебната година и с нова прекрасна сграда на Първа Английска езикова гимназия, заедно с огромна спортна зала. Това ще бъде вторият физкултурен салон за училището“, коментира още Фандъкова. „В Требич имаме разширение - нова училищна сграда с класни стаи и физкултурен салон. Продължаваме да работим в още няколко нови сгради, които ще завършим до края на календарната година и по този начин участваме в нашата програма да може училищата постепенно да преминат в едносменен режим на работа. Оттук нататък са директорите и учителите да работят качествено, да работят с децата и да им носят удовлетворение", добави кметът.
Виолета СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети 43-то училище „Христо Смирненски“

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети 43-то училище „Христо Смирненски“

15 Септември 2019 | 07:21 | Агенция "Фокус"
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети в 13.00 часа 43-то училище „Христо Смирненски“ на бул. „Сливница“ 45, за да провери реконструкцията на сградата (бившето Военно окръжие) и готовността да приеме ученици от 16 септември. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост в Барселона. 15 октомври 2019 г.
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.