НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Мариела Савкова, ОИЦ-Видин: Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“ дава възможност на младите предприемачи  да покажат креативност

Мариела Савкова, ОИЦ-Видин: Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“ дава възможност на младите предприемачи да покажат креативност

15 Април 2019 | 17:28 | Агенция "Фокус"
Видин. Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“ дава възможност на младите предприемачи да покажат креативност, каза на пресконфоренция Мариела Савкова, управител на Областен информационен център (ОИЦ)-Видин, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Тя покани всички млади хора, допустими за участие в конкурса, да се включат, защото за тях това ще е възможност както да покажат креативност, така и да участват в едно съревнование на бизнес идеи, на които по-късно в живота могат да стъпят, ако желаят да се развиват като предприемачи. Конкурсът се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерския съвет и Мрежата от 27 Областни информационни центрове за Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната. Националната кампания е част и от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“.
Целта на онлайн конкурса е да се провокират интереса, творческата изява и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите. В него могат да се включат учениците от 14-18-годишна възраст от всички училища на територията на област Видин. Участниците трябва да създадат видеоклип на тема: „Имам бизнес идея!“ с продължителност до 2 минути и максимална големина до 25 МБ. Бизнес идеята трябва да има потенциал за развитие, както и допълнителни ползи за обществото – принос за опазване на околната среда, по-добро образование, здравеопазване.
Всеки участник изпраща своя видеоклип към създаденото за целите на Конкурса събитие във „Facebook“ профила на Областен информационен център-Видин, като съобщение - тук.
Видеоклиповете с бизнес идеи на младите хора ще се събират до 12 май 2019 г. От 13 май, в продължение на десет дни, видеоклиповете стават публични и за тях ще може да се гласува. Оценяването става чрез харесване (лайкване) на клипа от потребителите. Гласуването се прекратява на 23 май 2019 г., в 10,00 часа. Преброяват се гласовете и се обявяват 10-те финалиста, сред които и двамата победители. Всички 10 финалиста ще бъдат наградени със спийкъри, като двамата участници с най-голям брой харесвания (лайка), освен спийкър, ще получат възможността да посетят „София Тех Парк“ в столицата, където ще участват на 1 юни 2019 г. в специално организирано събитие с официални лица и представители на бизнеса.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Теменужка Стамболиева, ОИЦ – Благоевград: Онлайн конкурсът за млади предприемачи „Имам бизнес идея“ е част от общата инициатива на мрежата от 27 областни информационни центъра

Теменужка Стамболиева, ОИЦ – Благоевград: Онлайн конкурсът за млади предприемачи „Имам бизнес идея“ е част от общата инициатива на мрежата от 27 областни информационни центъра

15 Април 2019 | 16:09 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Онлайн конкурсът за млади предприемачи „Имам бизнес идея“ е част от общата инициатива на мрежата от 27 областни информационни центъта в страната. Това каза пред Радио „Фокус“ – Пирин Теменужка Стамболиева, управител на Областен информационен център (ОИЦ)– Благоевград във връзка с пресконференция в Благоевград, на която бе представен конкурса. Тя посочи, че благодарение на този тип инициативи се повдига информираността на широката общественост.
„Вярваме, че ще успеем да постигнем целите, които сме си поставили в рамките на конкурса“, допълни Стамболиева. Тя посочи и причината за провеждане на такъв тип конкурс. „Идеята на този конкурс обединява две големи теми. Това са темата за дигатилизацията и темата за предприемачеството“, коментира Стамболиева. Тя заяви, че и двете теми са изключително необходими в съвременния свят както за развитието на икономиката, така и за израстването на младите хора. Теменужка Стамболиева допълни, че бизнес идеите, които ще представят участниците ще ги насочат и ще им помогнат да работят по-спокойно с новите информационни технологии.
Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Младежи от 14 до 18-годишна възраст могат да участват в онлайн конкурс под надслов „Имам бизнес идея“

Благоевград: Младежи от 14 до 18-годишна възраст могат да участват в онлайн конкурс под надслов „Имам бизнес идея“

15 Април 2019 | 12:59 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Младежи от 14 до 18-годишна възраст могат да участват в онлайн конкурс под надслов „Имам бизнес идея“, който ще се проведе в периода 15 април – 1 юни. Това стана ясно по време на пресконференция в Благоевград във връзка с конкурса с участието на Методи Попов, началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионално управление на образованието-Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Конкурсът ще се проведе на Национално ниво, като първите 10 класирани от всяка област ще получат награди - спийкъри, а двамата участници, събрали най-много гласове, ще пътуват до София.
Областният информационен център (ОИЦ) в Благоевград е подготвил специални награди за участниците от областта, като класиралият се на първо място ще получи дрон, а вторият - 3D очила за виртуална реалност. Кампанията е насочена към амбициозни, креативни и с поглед към бъдещето младежи на възраст 14-18 г. от всички училища в област Благоевград. Участниците е необходимо да създадат видеоклип, в който да представят своята идея за бизнес. Видеоклипът е необходимо да се изпрати до 12 май и да бъде с продължителност 2 минути и с големина на файла до 25 MB. Всички получени видеоклипове ще бъдат публикувани на страницата на ОИЦ – Благоевград в една от социалните мрежи, където ще може да се гласува с харесване до 23 май. Победителите ще бъдат обявени и наградени от 28 май до 1 юни.
Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Областен информационен център – Благоевград ще даде пресконференция за представители на медии и инфоексперти от партньорски организации в понеделник

Областен информационен център – Благоевград ще даде пресконференция за представители на медии и инфоексперти от партньорски организации в понеделник

15 Април 2019 | 07:42 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Областен информационен център – Благоевград ще даде пресконференция за представители на медии и инфоексперти от партньорски организации в понеделник. Това съобщиха от пресцентъра на Областен информационен център - Благоевград. По време на пресконференцията ще бъде представен националният онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“. Конкурсът ще се проведе в периода 15 април – 1 юни 2019 г.
На територията на Благоевградска област, конкурсът се организира от Областен информационен център – Благоевград, с подкрепата на Регионално управление на образованието. Кампанията е насочена към амбициозни, креативни и с поглед към бъдещето младежи на възраст 14-18 г. от всички училища в област Благоевград.
Участие в пресконференцията ще вземе началникът на Регионално управление на образованието в Благоевград г-н Ивайло Златанов.
Пресконференцията ще се проведе в офиса на Областен информационен център – Благоевград на пл. „Георги Измирлиев“ 5, вход за зала „Яворов“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.