НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Общината ще кандидатства с проект по „Красива България“

Сливен: Общината ще кандидатства с проект по „Красива България“

13 Декември 2018 | 18:52 | Агенция "Фокус"
Сливен. Община Сливен ще кандидатства с проект по „Красива България“. Ако той бъде одобрен, ще бъдат направени ремонт и монтаж на слънчева система на покрития басейн на ОУ „Елисавета Багряна“, както и подмяна на фасадната дограма и ремонт на покрива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“. Това реши на редовното си заседание Общински съвет – Сливен, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.
Бе приета и промяна на бюджета на общината за 2018 г. Според кмета Стефан Радев, това е последна промяна за тази година. Тя е свързана с отпускане на средства за откриване на Социално кафе, както и допълнителни средства за закупуване на апаратура за отчитане на наркотични вещества и алкохол и др.
Беше гласувана и План-сметката за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения за битови отпадъци и поддържане на чистотата за 2019 г.
С 33 гласа „За“ беше прието изменението и допълнението на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Сливен. Предложеното изменение касае синхронизирането на Наредбата със Закона за публичните финанси.
По време на сесията общинските съветници гласуваха и предложението Областният информационен център да продължи да развива и занапред своята дейност.
Местният парламент даде съгласие за подкрепа на проект на побратимения на Сливен град Мелитопол по Програма „Местни власти: партньорства за устойчиви градове“, свързан с водоснабдяване и канализация на украинския град.
В рамките на заседанието беше утвърден отчетът за дейността на Комисията по стипендии за 2018 г.
Общинските съветници приеха и изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общински детски градини, детски ясли и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на община Сливен. „Изменението касае няколко компонента. Единият е свързан предложение на Прокуратурата да бъдат прецизирани граничните райони. Другият е свързан със синхронизиране на Наредбата с Регламента за защита на личните данни“, допълни Стефан Радев.
Бяха приети предложения за продажба на общинско имущество, разпореждане с общинска собственост и отпускане на финансови помощи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Седмица на модата. Мъжка мода. Париж. 16 януари 2019 година
Седмица на модата. Мъжка мода. Париж. 16 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.