НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Кметът Даниел Панов е сред финалистите в надпреварата „Кмет на годината“

Велико Търново: Кметът Даниел Панов е сред финалистите в надпреварата „Кмет на годината“

7 Ноември 2018 | 11:58 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Кметът Даниел Панов е сред финалистите в надпреварата „Кмет на годината“ – 2018. Той е номиниран в категорията „Ин витро програми“ в раздела за големи общини. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Гласуването продължава до 13 ноември (включително) на адрес: kmetnagodinata.bg.
Кампанията е на националната медия „КМЕТА.bg“ и се утвърди като механизъм за обективна гражданска оценка на кметовете и техните екипи. Точно преди 12 месеца Даниел Панов спечели най-големия приз от миналогодишното издание на надпреварата „Кмет на 2017 година“.
Община Велико Търново е сред институциите в България, оказващи голяма подкрепа за борба с репродуктивните проблеми. 70 000 лева с преходните остатъци бяха отпуснати в бюджета за тази година по програмата за асистирана репродукция.
Фонд „Ин витро“ е създаден през 2011 г., като заделените средства тогава са 30 000 лева. По инициатива на кмета Даниел Панов и екипа му бюджетът за фонд „Ин витро” бе увеличен и от 2012 година насам годишната сума е минимум 70 000 лева.
Над 50 са бебетата, чиито родители са били част от програмата от началото й до днес. Сред пеленачетата има и десет двойки близнаци.
Политиката на Панов и екипа му по отношение на борбата с репродуктивните проблеми получи висока оценка от фондация „Искам бебе“. През пролетта Панов бе удостоен с наградата „Ангел на благодарността“, с която фондацията отличава усилията на институции, организации, хора и дарители в подкрепа на асистираната репродукция.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Велинград се включи в гласуването за конкурса „Кмет на годината“- 2018

Пазарджик: Велинград се включи в гласуването за конкурса „Кмет на годината“- 2018

25 Октомври 2018 | 22:08 | Агенция "Фокус"
Велинград. Велинград се включи в гласуването за конкурса „Кмет на годината“- 2018, съобщиха за Радио „Фокус“-Пазарджик от Общината. За шести пореден път Порталът на българските общини и вестник „Кмета.бг” обявява он-лайн конкурс „Кмет на годината”. До 13 ноември всеки пълнолетен български гражданин може да даде вота си за работата на кметовете в 10 категории, а във всяка от категориите се гласува за малка (до 20 000 жители), средна (между 20 000 и 50 000 жители) и голяма (над 50 000 жители) община. Велинград попада във втората категория. Гласуването протича на два етапа:
Първи етап – от 22 октомври до 4 ноември 2018 г., включително. Всичките 265 общини са номинирани в 10-те категории и гласуването е свободно.
Вторият етап – от 5 до 13 ноември 2018 г. В 9 от категориите остават по 9 общини, получили най-много гласове. Те са разделени както следва: 3 малки, 3 средни и 3 големи общини.
Категориите с кратка информация за тях:
– Кмет на годината- за цялостната дейност на кмета през годината във всички сфери
-Кмет на гражданите – кмет, който с работата си е най-близо до гражданите, до проблемите и решаването им
– Паркове и екотранспорт – кмет, работещ за опазване и разширяване на зелените системи и превръщането им в любимо място за отдих
– Туризъм, култура, фестивали и традиции – кмет, работещ в посока за развитието на общината като атрактивна туристическа дестинация с множество инициативи в различни посоки
– Спорт и младежки политики – кмет, работещ в посока изграждане на спортни площадки и зали за насърчаване на развитието на любителския и професионален спорт
– Иновации в образование – приз за усилията за внедряване на иновации в образованието
– Инвестиции и работни места – приз за привличане на инвеститори и разкриване на нови работни места
– Видеонаблюдение и сигурност – приз за общините, които въвеждат мерки за гарантиране на сигурността на жителите и гостите на града.
– Ин витро програми -приз за заделени средства и разширяване на програми за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми
– Smart City – приз за цялостно внедряване на нови технологии в градовете за улеснение на гражданите и привличане на туристи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Започва надпреварата „Кмет на годината 2018“

Започва надпреварата „Кмет на годината 2018“

22 Октомври 2018 | 10:49 | Агенция "Фокус"
Благоевград. От днес стартира надпреварата в тазгодишното издание на наградите „Кмет на годината 2018“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. За пореден път желаещите могат да дадат гласа за своя фаворит тук. В подкрепа на кмета Камбитов може да се гласува в няколко категории в раздел „Голяма община“. Изборът е свободен за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години. За „Кмет на годината 2018“ може да гласува всяко лице и извън територията на Република България.
Д-р Атанас Камбитов спечели наградата „Кмет на годината“ през 2016 за голяма община, а през 2015 година получи приза „Кмет на месеца“.
В конкурса „Кмет на годината 2018“ право на участие имат всички избрани и действащи кметове за мандат 2015 - 2019 г. Сред тазгодишните призове са „Кмет на годината“ – награда за цялостна дейност на кмета през годината във всички сфери на работа на ръководената от него/нея местна администрация. Категориите в ,които ще бъдат отличени кметовете са: кмет на годината, кмет на гражданите, паркове и екотранспорт, туризъм, култура, фестивали и традиции, спорт и младежки политики, иновации в образованието, инвестиции и работни места, видеонаблюдение и сигурност, ин витро програми, smart City.
Първият етап от надпреварата ще приключи 4 ноември 2018 г. Вторият етап започва на 5 ноември и приключва на 13 ноември.
Във всяка от 10-те категории се гласува за кмет на малка, средна и голяма община. Малка община е такава с население до 20 000 души, средна – с население от 20 000 до 50 000 души, и голяма – с население над 50 000 души. Регламентът може да бъде прочетен тук. Официалната церемония по обявяването и награждаването на победителите в "Кмет на годината" 2018 ще бъде на 15 ноември.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.