НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стара Загора: Въвежда се временна организация на движението заради провеждането на колоездачно състезание

Стара Загора: Въвежда се временна организация на движението заради провеждането на колоездачно състезание

13 Октомври 2018 | 08:34 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Въвежда се временна организация на движението заради провеждането на колоездачно състезание. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Днес за времето от 06.00 часа до 16.00 часа е ограничено паркирането на улиците около парк „Зеленият клин“ в Стара Загора. За уреченото време не трябва да се паркира по уличното платно на ул. „Хр. Морфова“, ул. „Иван Вазов“ и ул. „Д. Подвързачов“. Автомобилите на нарушителите ще бъдат принудително отстранявани.
Ограничението се налага заради провеждането на колоездачното състезание за купа „Стара Загора“ от серии „ДЗИ ВЕЛО“. Община Стара Загора се извинява за причиненото неудобство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: В града ще се проведе инициативата „С велосипед до Луната“

Стара Загора: В града ще се проведе инициативата „С велосипед до Луната“

13 Октомври 2018 | 08:17 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Велосипедното предизвикателство „С велосипед до Луната“ ще се проведе в Стара Загора. Професионалисти и любители ще се качат на велосипеди в името на благородна кауза, съобщиха от пресцентъра на Общината. Километрите, изминати от всеки, сe сумират, за да се достигне дистанцията от 384 400 км. Днес от 11.00 часа в парк „Зеленият клин“ – на кръстовището на улиците „Димитър Подвързачов“ и „Проф. Никола Кожухаров“ е първият старт за професионалните състезатели в Стара Загора. Регистрацията и раздаването на състезателните номера за професионални състезатели започва от 10.00 часа. Любителите могат да се регистрират от 11.00 часа до 15.00 часа. Веднага след края на професионалните стартове, около 15.30 часа, любителите ще се включат в предизвикателството, в което сами или щафетно ще изминат желан брой обиколки в рамките на 30 минути. Дистанцията, измината от всеки, се прибавя към общото постижение. От съображения за сигурност всички любители трябва да бъдат с каска.
Уникалното спортно събитие "ДЗИ Вело" предизвиква ентусиасти да преминат заедно разстоянието от Земята до Луната. Целта на предизвикателството е чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности служителите от 6-те държави, в които белгийската КВС Груп присъства, подкрепени от приятели и партньори, да преодолеят точно 384 400 км. Всички включили се, могат да прибавят своите километри към постиженията на Групата до момента. В края на предизвикателството километрите им ще бъдат монетаризирани за каузата „ДЗИ - история с бъдеще“ – висше образование за повече български деца. Програмата на застрахователната компания всяка година подпомага избрани студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години - до завършването на тяхната бакалавърска степен.
Във вело туровете участие могат да вземат професионални колоездачи, които в оспорвано съревнование ще преодолеят трасетата от 7 км, 12 км, 21 км, 30 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух. А най-добрите от тях ще спечелят награди. За зрителите са предвидени допълнителни спортни активности на открито.
За участие във вело тура, е необходимо единствено регистрация на сайта www.dzivelo.bg. За всички непрофесионални участници е осигурена безплатна застраховка от ДЗИ за времето на протичане на събитието.
Предизвикателството в България започна в Бургас. След това завладя и Пловдив. В събитието там се включиха 122-ма професионалисти от цяла България - София, Пловдив, Троян, Стара Загора, Нова Загора, Варна, Бургас, Несебър, Габрово, Казанлък и Сливен. Любителският старт беше изключително атрактивен, а някои от участниците записаха обиколки, колкото и професионални състезатели. Общата преодоляна дистанция от предизвикателството в Пловдив беше 3317 километра, които се добавиха към глобалния резултат за постигането на голямата цел.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Путин и шарпланинската овчарка Паша. 18 януари 2019 г.
Путин и шарпланинската овчарка Паша. 18 януари 2019 г.

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.