НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:14


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ремонтите в София продължават: бул. „Христофор Колумб“ ще бъде отворен в понеделник, а ул. „Граф Игнатиев“ в края на октомври (ОБЗОР)

Ремонтите в София продължават: бул. „Христофор Колумб“ ще бъде отворен в понеделник, а ул. „Граф Игнатиев“ в края на октомври (ОБЗОР)

18 Август 2018 | 19:35 | Агенция "Фокус"
София. Летните ремонти в София продължават. Зам.-кметът по направление транспорт Евгени Крусев провери ремонтните дейности по бул. „Христофор Колумб“. Той обяви, че булевардът ще бъде отворен за движение на 20 август. „На практика изграждаме изцяло нов булевард, правим тротоари и осветление, които изобщо ги нямаше“, коментира зам.-кметът. Гаранционният срок на ремонта на бул. „Христофор Колумб“ е 5 години. „Строителят има ангажимент, ако нещо възникне, да го поправя за негова сметка и да носи пълната отговорност за това“, обяви Крусев. На 21 август ще започне ремонтът на Източната тангента, в участъка от кръговото на ул. „Продан Таракчиев“ до кв. „Христо Ботев“. Движението там ще бъде затворено изцяло, като ще се пропускат само автомобилите на заетите в района.
Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ ще приключи евентуално в края на октомври заради валежите, които са възпрепятствали дейностите. „Строителите правят всичко възможно да наваксат, но след известно време ще можем да преценим дали ще успеят“, посочи Крусев. Очаква се в началото на септември да бъде готово кръстовището на ул. „Г. Раковски“ и ул. „Граф Игнатиев“. Започнало е реденето на плочи по площадите „Гарибалди“ и „Славейков“, както и в градинката на църквата „Св. Седмочисленици“. „Ул. „Солунска“, между ул. „Витоша“ и ул. „Ангел Кънчев“ вече е свободна за движение. Работи се по пускането на движението по „Солунска“ и до пл. „Славейков“.
През почивните дни в София работят 5 асфалтови бази- асфалтира се по бул. „България“, текат ремонтните работи по бул. „Пенчо Славейков“ и бул. „Арсеналски“. Основните ремонти в София трябва да приключат на 15 септември, до момента те се движат в срок. Единственият голям обект, по който работата ще продължи и след началото на новата учебна година, ще бъде ул. „Граф Игнатиев“. Предстои обсъждането на проект за възстановяване на плувния басейн „Мария Луиза“ в Борисовата градина, внесен от частния собственик на имота.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

До 15 септември ще приключат основите ремонти в София (ОБЗОР)

До 15 септември ще приключат основите ремонти в София (ОБЗОР)

14 Август 2018 | 21:13 | Агенция "Фокус"
София. До 15 септември ще приключат основите ремонти в София. Единственият голям обект, по който ще продължи да се работи и след началото на новата учебна година, ще бъде реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“. Това съобщиха кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-кметът на Столична община по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев. Двамата инспектираха ремонтните дейности по ул. „Резбраска“ в район „Поудяне“, чийто краен срок също е до средата на следващия месец.
Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че ул. „Резбарска“ е изключително натоварена. „Проблемът ѝ беше с един колектор, който е спрял да функционира още през 60-те години, оставен е на самотек и улицата постоянно пропадаше. Колекторът вече е зарит и не функционира“, обясни Фандъкова и уточни, че заедно с това се прави и цялостна реконструкция на улицата и на водопровода. Общата стойност на проекта е около 1 млн. лв. Кметът на София посочи още, че е внесен и проект за възстановяване на плувния басейн „Мария Луиза“ в Борисовата градина от частния собственик на имота и предстои неговото широко обсъждане.
Зам.-кметът Евгени Крусев посочи, че почти всички ремонти вървят в срок. „Вече са премахнати старите релси на кръстовището на ул. „Раковска“ и ул. „Граф Игнатиев“ и започва полагането на новия релсов път. Започна поставянето и на новите гранитни плочи на пл. „Славейков“. Очакваме до края на седмицата да приключи и ремонтът на бул. „Христофор Колумб“. След това затваряме Източната тангента от кръговото при ул. „Продан Таракчиев“ до кв. „Христо Ботев“ - там движение няма да има, ще се пропускат само колите на хората, живеещи в близост. На бул. „България“ скоро трябва да приключи фрезоването на пътната настилка и започва полагането на новата хидроизолация. А до края на тази седмица да започне и полагането на асфалт. Очакваме, ако е възможно, около 20 август да е готово платното към кв. „Бояна“ и тогава да преценим дали да започнем платното в посока центъра или то да остане за догодина. От днес е пусната и удължената тролейбусна линия номер 5 в кв. „Младост“ – вече кварталите „Младост 1“ и „Младост 2“ са свързани с тролей“, обясни Крусев.
„Благодаря на хората, че са търпеливи, но не можем да злоупотребяваме с търпението им, затова правим всичко възможно до 15 септември да приключим основните ремонти“, каза още Фандъкова.
Цветилена СИМЕОНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Основните ремонти в София ще приключват до 15 септември, след това ще остане единствено този на ул. „Граф Игнатиев“

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Основните ремонти в София ще приключват до 15 септември, след това ще остане единствено този на ул. „Граф Игнатиев“

14 Август 2018 | 13:13 | Агенция "Фокус"
София. Основните ремонти в София ще приключват до 15 септември, след това ще остане единствено този на ул. „Граф Игнатиев“. Това каза пред журналисти зам.-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Където е нужно да работим през нощта, работим и през нощта – на кръстовището на СУ „Климент Охридски“ беше така. На ул. „Резабрска“ работното време е удължено – работи се от 7.00 ч. до 20.00 ч., не повече, за да се запази спокойствието през нощта. Основните обекти ще приключат до 15 септември, като единствено ул. „Граф Игнатиев“ ще остане за след това“, посочи Крусев.
Той обясни, че вече са премахнати старите релси на кръстовището на ул. „Раковска“ и ул. „Граф Игнатиев“ и започва полагането на новия релсов път. „Започна поставянето на новите гранитни плочи на пл. „Славейков“ – там ремонтът върви в срок. Очакваме до края на седмицата да приключи ремонтът на бул. „Христофор Колумб“. След това затваряме Източната тангента от кръговото при ул. „Продан Таракчиев“ до кв. „Христо Ботев“ - там движение няма да има, ще се пропускат само колите на хората, живеещи в близост. На бул. „България“ днес трябва да приключи фрезоването на пътната настилка и започва полагането на новата хидроизолация. А до края на тази седмица да започне и полагането на асфалт. Очакваме, ако е възможно, до 20 август да е готово платното към кв. „Бояна“ и тогава да преценим дали да започнем платното в посока центъра. От днес е пусната удължената тролейбусна линия номер 5 в кв. „Младост“ – вече кварталите „Младост 1“ и „Младост 2“ са свързани с тролей“, обясни Крусев.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: До 15 септември трябва да приключи ремонтът на ул. „Резбарска“

Кметът на София Йорданка Фандъкова: До 15 септември трябва да приключи ремонтът на ул. „Резбарска“

14 Август 2018 | 12:35 | Агенция "Фокус"
София. До 15 септември трябва да приключи ремонтът на ул. „Резбарска“. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Ул. „Резбарска“ е изключително натоварена улица. Проблемът ѝ беше с един колектор, който е спрял да функционира още през 60-те години, оставен е на самотек и постоянно пропадаше. И улицата имаше редица пропадания – на автомобили, на техника. Затова взехме решение за цялостна реконструкция. Колекторът вече не функционира, зарит е“, обясни Фандъкова.
Кметът на София уточни, че заедно с това се прави и цялостна реконструкция на улицата. „Беше направена реконструкция и на водопровода от „Софийска вода“, а в момента завършва и тази на тротоарите и пътното платно. Очаквам най-късно до 15 септември да бъде завършен този обект с цялостна реконструкция на всички съоръжения, които се намират тук. Дължината на обекта е 700 м“, коментира Фандъкова.
Тя обясни, че следващата година предстои цялостна реконструкция и на улиците „Каменоделска“ и „Първа българска армия“, които по думите ѝ са в тежко състояние. „Очаквам по-голямата част от обектите да приключат до 15 септември. След това остава да се работи по ул. „Граф Игнатиев“ и разширението на бул. „Монтевидео“, които не пречат на цялостното движение в града. Най-тежко е на бул. „България“ – там се работи много интензивно, за да могат да успеят час по-скоро да освободят движението. Когато приключи ремонтът на платното в посока изход, ще помислим дали да започнем и платното в посока център. Ако наближи 15 септември – ще го оставим за догодина. Благодаря на хората, че са търпеливи, но не можем да злоупотребяваме с това, затова правим всичко възможно до 15 септември да приключим“, каза още Фандъкова.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Почина знаковият моден дизайнер на Шанел Карл Лагерфелд. 19 февруари 2019 г.
Почина знаковият моден дизайнер на Шанел Карл Лагерфелд. 19 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.