НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:45


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ще се проведат тържествено връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2018” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и отбелязване на 139-ата годишнина от създаването на Военноморските сили

Ще се проведат тържествено връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2018” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и отбелязване на 139-ата годишнина от създаването на Военноморските сили

10 Август 2018 | 16:50 | Агенция "Фокус"
София. Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков ще участва в церемонията за връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2018” на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров”. Тя ще се проведе от 10.00 ч. на 11 август 2018 г. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. Дипломи за завършено висше образование ще получат 326 студенти – 280 от образователно-квалификационна степен „бакалавър” и 46 от образователно-квалификационна степен „магистър”. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.
От 18.00 ч. същия ден в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна ще започне тържеството, посветено на 139-ата годишнина от създаването на Военноморските сили (ВМС). Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще поздравят личния състав на ВМС по повод празника и ще наградят военнослужещи и цивилни служители, отличили се с висок професионализъм при изпълнение на задълженията си и допринесли за издигане на авторитета на военния ни флот.
На следващия ден, 12 август, от 09.00 ч. на Морска гара Варна в чест на празника на ВМС ще бъдат вдигати флаговете на военните кораби и ще се проведе тържественият ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2018” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. В церемонията ще участват заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.
През тази година офицерски пагони ще получат 16 курсанти - 6 момичета и 10 момчета от специалност „Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС” от специализациите „Корабоводене” за ВМС, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и „Корабни машини и механизми за ВМС”.
След ритуала по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” военнослужещи от ВМС ще представят елементи от операция по морска сигурност.
Около 11.00 часа на 12 август с военен ритуал ще бъде открита паметна плоча, поставена на стената на Вълнолома на Морска гара Варна от организацията на евреите в България „Шалом” в знак на признателност към варненската общественост и българските моряци.Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев ще участва в церемония по повод 139-aта годишнина на Военноморските сили на 12 август

Президентът Румен Радев ще участва в церемония по повод 139-aта годишнина на Военноморските сили на 12 август

10 Август 2018 | 14:23 | Агенция "Фокус"
Варна. На 12 август държавният глава Румен Радев ще вземе участие в честването на 139-aта годишнина от създаването на Военноморските сили. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 9.00 часа на морска гара Варна президентът ще приеме строя на почетния караул, след което ще се проведе тържествена церемония по награждаването на випускниците от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.
Румен Радев ще разговаря с курсантите на висшето училище на борда на фрегатата „Дръзки“, от където ще наблюдава демонстрации на елементи от операция по морска сигурност, изпълнявани от личния състав на българските Военноморски сили.
В 11.00 часа държавният глава ще открие паметна плоча в знак на признателност към българските моряци.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Военноморските сили празнуват 139 години от своето създаване

Военноморските сили празнуват 139 години от своето създаване

7 Август 2018 | 14:54 | Агенция "Фокус"
Русе. На 6 август 2018 година от град Русе започнаха празненствата по случай 139-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Това съобщиха от пресцентъра на ВМС.
Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев проведе срещи със заместник-областния управител на Русенска област г-н Валентин Колев и кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.
За всеотдайна и високопрофесионална дейност, за постигнати високи резултати в изпълнението на служебните задължения и по случай 139-та годишнина от създаването на Военноморските сили кмета на Община Русе награди подполковник Любен Димитров Янков – командир на комендантско-домакинска част във военно формирование 34410-Варна, главен старшина Станимир Димитров Станев – оркестрант във военно формирование 52290-Варна, старшина 1 степен Антон Димитров Роев – командир на отделение във военно формирование 54940-Варна.
За представителите на медиите от града бе проведена съвместна пресконференция, с участието на заместник-областния управител, кмета и командира на ВМС.
Проведе се празнично шествие от Община Русе до „Паметника на моряка”, където с военен ритуал бяха подложени венци и цветя. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на далите живота си за отечеството военни моряци.
По късно на площад „Свобода” се проведе военния ритуал по случай 139-та годишнина от създаването на Военноморските сили, спектакъл „Вълни” на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, който завърши с празнични илюминации.


Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Париж се събужда след нощ на протести. 9 декември 2018 година
Париж се събужда след нощ на протести. 9 декември 2018 година

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.