НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:16


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Георги Паздеров, Регионална здравна инспекция – Бургас: 48% от плажовете са с отлично, а 52% – с добро качество

Д-р Георги Паздеров, Регионална здравна инспекция – Бургас: 48% от плажовете са с отлично, а 52% – с добро качество

19 Юли 2018 | 18:29 | Агенция "Фокус"
Бургас. 48% от плажовете са с отлично, а 52% – с добро качество. Това каза д-р Георги Паздеров, директор на Регионална здравна инспекция – Бургас по време на инспекцията на морски плаж „Слънчев бряг- север“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му през миналата година 62% от плажовете са били с отлично качество, а 4% – със задоволително. Според него през тази година няма плажове, определени като задоволителни.
„От началото на сезона до вчера са извършени 84 проверки на плажовете като обекти с обществено предназначение, като 60 от тях са съвместно с Министерство на туризма“, посочи още Паздеров. Той допълни още, че до този момент са направени 222 изследвания на водите за къпане.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Тонка Атанасова, РИОСВ-Бургас: Летовниците не бива да се притесняват като се къпят в Черно море

Инж. Тонка Атанасова, РИОСВ-Бургас: Летовниците не бива да се притесняват като се къпят в Черно море

19 Юли 2018 | 17:41 | Агенция "Фокус"
Бургас. Летовниците не бива да се притесняват като се къпят в Черно море. Това каза по време на инспекция на северния плаж в Слънчев бряг директорът на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-Бургас инж. Тонка Атанасова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Тя бе осъществена съвместно с министъра на туризма Николина Ангелкова и директора на Регионална здравна инспекция-Бургас д-р Георги Паздерова.
„През последните години се изградиха пречиствателни станции, като този сезон вече всички са в нормален режим на работа. В последните анализи, които сме получили от Регионалната лаборатория в Бургас нямаме превишение на нито една от пречиствателните станции с емисионните норми в Черно море“, каза още Атанасова.
По думите й и тази година, както всяка друга, от РИОСВ-Бургас, заедно с Басейнова дирекция и с екоинспекцията във Варна, са извършили проверки на преместваемите обекти по схемите, съгласувани с министерството на туризма.
Мария Георгиева
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Николина Ангелкова: Направени са повече от 63 проверки за чистотата на морската вода, съвместно с Регионалните инспекции на околната среда и водите в Бургас и Варна

Министър Николина Ангелкова: Направени са повече от 63 проверки за чистотата на морската вода, съвместно с Регионалните инспекции на околната среда и водите в Бургас и Варна

19 Юли 2018 | 16:57 | Агенция "Фокус"
Бургас. Направени са повече от 63 проверки за чистотата на морската вода, съвместно с Регионалните инспекции на околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас и Варна. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на проверка на плажа „Слънчев бряг – север“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Проверката започна от хотел „Еврика“, а целта й бе на място да се установи качеството на морската вода съобразно нормите, гарантиращи безопасността на туристите. В проверката се включиха инж. Тонка Атанасова, директор на Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас и д-р Георги Паздерова, директор на Регионалната здравна инспекция. Инспекциите на плажовете започнаха с откриването на сезона и ще продължат през цялото лято. Те ще се извършват както по предварителен график, така и по сигнали.
По думи на министър Ангелкова в Бургаска област се проверяват както плажовете в Слънчев бряг, така и в Поморие и Несебър. „От една страна, за чистотата на водата, съвместно с МОСВ. Това е трета поредна съвместна проверка, която правим. От друга страна, дали са спазени изискванията на плажовете съобразно свободната зона и указателните табели. Предстои мониторинг за това дали схемите, който са одобрени от мен, отговарят на реалното положение на плажа“, допълни Николина Ангелкова.
Според нея това през настоящата година е най-голям броят на проверките и те показват, че няма пречиствателна станция, която да действа нерегламентирано, нито отклонения от нормите.
„Всички заведения на северния плаж в курорта са заустени в канализационната система“, каза още Ангелкова.
Мария ГЕОРГИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.