НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с актива на ГЕРБ в Гоце Делчев

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с актива на ГЕРБ в Гоце Делчев

18 Юни 2018 | 20:42 | Агенция "Фокус"
Гоце Делчев. Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов се срещна тази вечер с актива на ГЕРБ в Гоце Делчев. Това съобщиха от пресцентъра на партията. На срещата присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, както и депутатите от ГЕРБ Александър Мацурев, Георги Динев и д-р Емил Тончев.
„Днешната среща бе изключително важна. Тя даде възможност на всички да споделят проблемите си и да се вземе решение за организацията на работата на структурата“, посочи Цветан Цветанов. По време на събитието бе избрано временно ръководство на местната партийна структура. То има за задача в рамките на един месец да организира събрание за избор на постоянно общинско ръководство на ГЕРБ-Гоце Делчев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с кмета на Гърмен Минка Капитанова

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с кмета на Гърмен Минка Капитанова

18 Юни 2018 | 18:41 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с кмета на община Гърмен Минка Капитанова. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Заедно с него на срещата присъстваха народните представители от ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева, Георги Динев, Александър Мацурев и д-р Емил Тончев.
Кметът на Гърмен поиска съдействие от Цветан Цветанов за довършването на процедурата, която дава възможност на общината да кандидатства за финансиране по Програмата за развитие на селските райони.
По време на срещата бяха обсъдени различни въпроси в сферата на образованието и здравеопазването. Цветан Цветанов и кметът на Гърмен коментираха и проблеми с водоснабдяването на някои от населените места в общината.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Гърмен: Българското европредседателство изигра ключова роля за подписването на споразумението между Македония и Гърция

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Гърмен: Българското европредседателство изигра ключова роля за подписването на споразумението между Македония и Гърция

18 Юни 2018 | 17:46 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Българското европредседателство и премиерът Бойко Борисов изиграха ключова роля за подписването на споразумението между Македония и Гърция. Това каза в село Гърмен зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Той отбеляза, че самият факт, че днес президентът Румен Радев е коментирал колко важна тема е акцентът „Западни Балкани“ и постигнатото като успехи по темата от страна на българското правителство, е показателен. „Премиерът Борисов днес каза, че около 25 милиарда ще са нужни за изграждането на инфраструктура между Балканските държави. Самият факт, че вчера между Македония и Гърция се постигна историческо споразумение е показателен за настроенията на Балканите“, каза още Цветанов. Той добави, че последователната политика по отношение на Западните Балкани, водена от България е дала възможност да се говори за това, че Македония ще получи възможност и покана за НАТО. „Стабилността на Западните Балкани дава невероятен шанс за региона, перспективи и бъдеще за нас и нашите съседи. Когато обстановката в региона е спокойна, то и в България нещата ще бъдат такива“, подчерта Цветанов.
Той заяви също, че проблемът днес в страната ни са опонентите на управляващите, които могат само да създават внушения и фалшиви новини, за да дескредитират правителството. Цветанов отбеляза, че от БСП в момента се опитват да се заиграват със страховете на хората и посочи за пример Истанбулската конвенция. Той припомни, че до скоро тази тема е била приоритет за БСП, а в този документ се говори за домашното насилие. Цветанов коментира, че темата за насилието над жените е много важна, а последният случай от Айтос, при който бе убито 19-годишно момиче, подлагано системно на насилие, е показателен за сериозността на проблема.
Цветанов подчерта, че ГЕРБ защитават интересите на България пред Европейският съюз, като заради последователната си политика, страната ни ще е една от трите държави-членки, които ще получат повече пари за следващия финансов програмен период.
С актива на партията в Гърмен, Цветанов обсъди и актуални теми и въпроси, свързани с общината и областта като каза, че завършването на автомагистрала „Струма“ ще даде икономически тласък за целият регион.
По време на срещата в Гърмен бе представено и новото ръководство на партията в общините Гърмен, Сатовча и Хаджидимово както за председатели в тях са избрани Верхат Ислямов, Румен Арнаудов и Кирил Пасков.
От своя страна Областният координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева пожела успех на ръководствата на партията, заявявайки, че общинските ръководства не са най-важните, а всички членове на партията, които работят за реализирането на успешните политики на ГЕРБ.
В село Гърмен заедно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев и Георги Динев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Разлог: Обстановката в България днес е по-добра от тази през 2014 година

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Разлог: Обстановката в България днес е по-добра от тази през 2014 година

18 Юни 2018 | 14:37 | Агенция "Фокус"
Разлог. Обстановката в България днес е по-добра от тази през 2014 година, можем да се похвалим и с успешно приключване на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това каза в Разлог зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Той обясни, че точно поради тази причина темата за предсрочните избори не стои на дневен ред и е спекулативна, както и предстоящия вот на недоверие по темата „Сигурност“, който ще бъде внесен от БСП. Цветанов отбеляза, че ПП ГЕРБ е постигнала много през годините и председателството на България на Европейският съюз, което приключва успешно, е доказателство в тази посока. „2019 година ще е трудна, защото имаме европейски и местни избори, като европейските избори ще ни послужат, за да видим и обществените нагласи. Сериозния резултат ще ни гарантира и добро представителство в Европейският съюз“, каза още Цветанов. Той коментира, че е важно да се води диалог с хората по места за постигнатите резултати и успешните политики, които ГЕРБ успява да реализира на местно и централно ниво.
По време на срещата в Разлог бе представено и новото ръководство на местната структура на партията, за председател на която е избрана Мария Копанарова – Тасева.
От своя страна Областният координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева пожела успех на ръководството на партията в Разлог. „Вярвам, че ще продължите да работите все така активно и за напред“, каза още Савеклиева. Тя добави, че всички народни представители от региона работят активно за решаването на проблемите на население в областта, като на места решенията са по-лесни, а другаде - не толкова.
В Разлог заедно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев, Георги Динев и Стефан Апостолов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Банско: Темата за предсрочни избори и вота на недоверие не стои на дневен ред за ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Банско: Темата за предсрочни избори и вота на недоверие не стои на дневен ред за ГЕРБ

18 Юни 2018 | 13:11 | Агенция "Фокус"
Банско. Темата за предсрочни избори и вота на недоверие не стои на дневен ред за ГЕРБ. Това каза в Банско зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Цветанов отбеляза, че държавата е стабилна, отчита се растеж, а също максимално се използват средствата по европейската солидарност. „Председателството на България на Европейският съюз даде ясен отзвук и показа, че България се справя, а основният ни акцент – Западни Балкани, показа най-силни резултати и е най-важното, което направихме“, каза още Цветанов. Той добави, че през тези 6 месеца не е имало посещение от европейски лидер на страна-членка на Европейският съюз, който да не е отчел постигнатото по приоритетите, които предварително са били заложени за председателството.
Цветанов коментира, че опозицията в лицето на БСП ще продължава да търси проблеми във всички населени места, не само на национално ниво, защото нямало какво друго да правят освен да говорят. Той отбеляза, че една от основните теми, които БСП използват, е свързана с хората с увреждания. „Тезата на БСП е, че не искаме да помагаме, но никъде не казват, че до 2016 година парите за тях бяха по 240 лв., а сега получават 930 лева. Става дума за хората с 90 и над 90% увреждания. В момента Министерството на труда и социалната политика работи, така че да се осигурят допълнителни пари за хората с увреждания, но трябва да се направи реформа в ТЕЛК“, добави Цветанов. Той заяви, че в момента 15% от населението в България са хора, които получават пенсия от ТЕЛК, а в периода около 1989 година, броят е бил около 1%. „Никъде в Европа няма толкова висок процент, което означава, че имаме някакъв проблем, който трябва да бъде решен“, уточни Цветанов. Той каза още, че структурата на партията в Банско, както и кметовете на населените места трябва да бъдат активни в диалога с населението и да говорят за постигнатото от тях.
По време на срещата в Банско бе утвърдено и новото ръководство на партията в курортния град, като за председател бе преизбран Георги Икономов, който заяви, че днешната среща е важна за всички партийни членове, защото се обсъждат важни и актуални теми.
Областният координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева от своя страна заяви, че структурата на партията в Банско винаги е била силна, работи като отбор и гледа в една посока.
В Банско, заедно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев, Георги Динев и Стефан Апостолов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: През всичките тези години ПП ГЕРБ никога не е изграждала социологическа агенция, нито пък своя медия

Цветан Цветанов, ГЕРБ: През всичките тези години ПП ГЕРБ никога не е изграждала социологическа агенция, нито пък своя медия

18 Юни 2018 | 12:48 | Агенция "Фокус"
Благоевград. През всичките тези години ПП ГЕРБ никога не е изграждала социологическа агенция, нито пък своя медия. Това каза пред журналисти в Благоевград председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. „Ние винаги сме казвали, че когато една партия върши своята работа, надяваме се на обективността на медиите и на социолози, които не са политически ангажирани, за да дават реалната оценка за подкрепата, която получава и правителството, и политиците, и местната власт, и ситуацията в държавата“, посочи той. Цветанов отбеляза, че ГЕРБ постоянно прави социологически изследвания и в момента почти на 94% са готови с потенциалните кандидати за кметове на общини за местните избори през 2019 година. По думите му ще има доста „приятни“ изненади за БСП, защото доста от кметовете, които са дългогодишни техни кандидати, просто виждат че това не е партията, която трябва да ги представлява и не трябва да работят за нея. Той допълни, че са в постоянен диалог с общинските структури на партията и когато трябва да издигат кандидатите за кметове, вече имат широка подкрепа и от представители на други партии, които биха подкрепили кандидатите на ГЕРБ за местните избори. „Тези кметове просто няма да работят повече за БСП, защото от всичко това се вижда коя е партията, която действително може да отговори на очакванията на хората и коя е партията, която в управленския си мандат действително работи за просперитета на общината. Ние ценим качествата и кадрите, които имат потенциал да подпомагат съответните кметове и взимането на важни решения. Дори и в Благоевград, ако погледнем например Лазар Причкапов, който е направил много за града, и аз смятам че управлението трябва да бъде винаги в контакт с него, за да каже той какво е направил преди 30 години, когато Благоевград се променяше основно, и да се види къде са допускани слабости, за да можем да решаваме тези проблеми заедно“, коментира Цветанов. Според него трябва да има диалог с абсолютно всички, които са участвали в управлението на местната и изпълнителната власт, за да може страната ни да бъде много по-единна и мобилизирана за предизвикателствата, които стоят пред нея.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Готови сме с почти всички кандидати за кметове за изборите догодина

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Готови сме с почти всички кандидати за кметове за изборите догодина

18 Юни 2018 | 12:13 | Агенция "Фокус"
София. Готови сме с почти всички кандидати за кметове за изборите догодина. В диалог сме със структурите ни в цялата страна. Ще изненадаме БСП. Хората виждат коя е партията, която работи в интерес на гражданите. Това коментира пред журналисти в Благоевград заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Днес Цветанов ще проведе поредица от срещи с общинските ръководства на ГЕРБ в област Благоевград.
„Политиката на БСП за конфронтиране не е добра за страната, затова не е изненада, че социологически проучвания, направени по поръчка на ГЕРБ, ни дават преднина с над 4% пред БСП“, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Не очакваме засилване на мигрантския натиск, заради добрата работна среда, изградена между България и Турция

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Не очакваме засилване на мигрантския натиск, заради добрата работна среда, изградена между България и Турция

18 Юни 2018 | 10:53 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Не очакваме засилване на мигрантския натиск, заради добрата работна среда, изградена между България и Турция. Това каза в Благоевград председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод нарушеното споразумение между Турция и Гърция, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Цветанов обясни, че политиката на страната ни към Турция е правилна, а акцентът, поставен по време на европредседателството - Западни Балкани, е важен, защото гарантира спокойствие. "Комуникацията на премиера Борисов с Реджеп Таип Ердоган и Бинали Йълдъръм дава възможност на страната ни да отчита по сводки нулев бежански поток в последните няколко дни", отбеляза Цветанов. Той подчерта, че за следващия програмен период на ЕС ще бъдат отпуснати повече пари за справяне с бежанския поток и за сигурност.
По думите му темата за сигурността вълнува всеки български гражданин. Той подчерта, че дори и в момента има една законодателна инициатива, която са внесли на база разговорите, които са провели с Вътрешната комисия, Регионалната комисия и Националното сдружение на общините, за да дадат повече възможности и в местната власт за създаване на звена, които да подпомагат служебните задължения и гарантирането на сигурност.
Сред другите теми, които Цветанов коментира в Благоевград бе и предстоящия вот на недоверие срещу правителството, който ще бъде внесен от БСП, като отбеляза, че от опозицията нямат достатъчно аргументи, но тъй като в началото на европредседателството са внесли вот на недоверие, предстоящият такъв е част от ангажиментите, поети от опозицията. "Забавянето на вота за недоверие от страна на БСП показва, че исканията им за този вот не са основателни и те са неподготвени. Може би те просто искат да си изпълнят един ангажимент, както в началото на председателството направиха вот на недоверие, сега в края искат отново да покажат, че са живи и алармират за някои теми, за които смятам, че действително трябва да обединим усилията си за решаване на проблемите, но не и с формата на противопоставяне", коментира той.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Благоевград

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Благоевград

18 Юни 2018 | 07:34 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Благоевград. Той ще бъде придружаван от народния представител и областен координатор на ГЕРБ - Благоевград Даниела Савеклиева и народните представители на ГЕРБ от Благоевградска област. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. В 9.30 ч. Цветан Цветанов ще се срещне в сградата на Община Благоевград с кмета на града д-р Атанас Камбитов. В 10.15 ч. в общинския офис на партията на бул. „Св. св. Кирил и Методий“ ще започне срещата на Цветанов с новото общинско ръководство на ГЕРБ в Благоевград. В 12.00 ч. в конферентната зала на хотел „Лъки-Банско” е предвидена среща на Цветан Цветанов с кмета на Община Банско Георги Икономов и с общинското ръководство. Час по-късно в общинския офис на ГЕРБ-Разлог, намиращ се ул. „Възраждане” 16, ще започне срещата на Цветанов с ръководството на партията в Разлог. На срещата ще присъства и кметът на Разлог инж. Красимир Герчев. В 16.00 часа в Гърмен ще започне срещата на председателя на ПГ на ГЕРБ с общинските партийни ръководства на Сатовча, Хаджидимово и Гърмен. Разговорът ще се проведе в заседателната зала на Община Гърмен. За 18.00 часа е насрочена среща с актива на ГЕРБ в община Гоце Делчев. Събитието ще се проведе в партийния офис в града.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.