НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:07


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Теменужка Петкова представи приоритетите в енергийния отрасъл пред участниците в шестата политическа академия на Жени ГЕРБ

Министър Теменужка Петкова представи приоритетите в енергийния отрасъл пред участниците в шестата политическа академия на Жени ГЕРБ

21 Април 2018 | 16:35 | Агенция "Фокус"
Вършец. Енергийният отрасъл трябва да се управлява по начин, който гарантира неговото устойчиво развитие в дългосрочен план. С цел защита националните интереси, решенията трябва да са последователни и икономически обосновани. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на представяне на развитието на енергийния сектор пред участниците в Шестата политическата академия на Жени ГЕРБ - „Политическата толерантност и консенсус в хода на Българското председателство на ЕС. Фалшивите новини и езикът на омразата - новият политически инструментариум“, съобщиха от пресцентъра на министерството. Форумът се провежда във Вършец от 20 до 22 април 2018 г.
В рамките на изказването си министър Петкова подчерта, че законодателният пакет "Чиста енергия за всички европейци" има фундаментално значение за развитието на Европейския енергиен съюз. България си е поставила амбициозната цел да отбележи максимален напредък по досиета от пакета. По думите й страната ни работи активно за ефективното функциониране на Енергийния съюз, при отстояване на националните интереси.
Министър Петкова представи текущите приоритетни теми от дневния ред на Съвета на ЕС, в областта на енергийния отрасъл, сред които са сигурността на енергийните доставки, диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ, изграждането на енергийна инфраструктура със съседни страни, реализацията на концепцията за газоразпределителен център „Балкан“, както и разработването на модела за регионалния електроенергиен пазар.
В заключителните си думи министър Петкова подчерта, че проектите в енергетиката са стратегически и не приключват в рамките на един мандат, затова е необходима отговорност, последователност и приемственост при изпълнение на взетите решения.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Цецка Цачева пред Жени ГЕРБ: Надявам се скоро да има конкретно законодателно предложение за електронните доказателства

Министър Цецка Цачева пред Жени ГЕРБ: Надявам се скоро да има конкретно законодателно предложение за електронните доказателства

21 Април 2018 | 16:09 | Агенция "Фокус"
Вършец. Надявам се скоро да има конкретно законодателно предложение за електронните доказателства. Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева в рамките на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Форумът се провежда в гр. Вършец (област Монтана). Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“.
„С европейските ни партньори се стремим да приемаме всички решения с консенсус. До този момент европредседателството върви отлично. Успяхме да оправдаем всички очаквания към нас“, коментира Цачева.
Тя обсъди с дамите и проекта на Закона за отклоняване от наказателно производство и налагане на възпитателни мерки на непълнолетни лица. „Ще се съгласите, че 16-годишните младежи сега се различават от тийнейджърите преди 10 години. Сега децата съзряват много по-бързо. Голяма роля тук имат и социалните мрежи“, обясни правосъдният министър и допълни, че текстовете все още се изглаждат с неправителствените организации, но определено има напредък.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ирена Соколова във Вършец: Няма структура на ЖГЕРБ в страната, която да не участва активно в политическия живот

Ирена Соколова във Вършец: Няма структура на ЖГЕРБ в страната, която да не участва активно в политическия живот

21 Април 2018 | 12:29 | Агенция "Фокус"
Вършец. Няма структура на ЖГЕРБ в страната, която да не участва активно в политическия живот. Това заяви председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова по време на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията. Форумът се провежда в гр. Вършец (област Монтана). Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“.
„Благодарение на жените има усещането, че този свят е по-добър. Пожелавам си да бъдем все така активни и занапред. Амбицията ни е след тази академия да излезем с готови заявки какви политики ще следваме в бъдеще“, посочи Соколова и изтъкна, че от 140-те дами на форума – 70% идват за първи път. „Това е смисълът на всичко. Да надграждаме своя капацитет“, отбеляза тя.
„За мен е изключително удоволствие да срещна толкова мили лица, обединени от каузата ГЕРБ“, бяха думите на народния представител от ГЕРБ-Монтана Дилян Димитров, който е и областен координатор на партията. Той посочи, че неговият регион има нужда от такива мероприятия. „Макар и да сме едни от най-бедните в страната, сме едни от най-гостоприемните. Вършец е пример за град, който се развива благодарение на вниманието, което правителството на Бойко Борисов отделя на Северозападна България“, обясни Дилян Димитров. По думите му единственият начин хората да не напускат региона и да се развиват в него е децата да получават качествено образование и да се разкриват нови работни места.
„Благодаря, че избрахте Вършец за това събитие. Пожелавам си след края на форума всеки от вас да намери не една, а много причини да се върне пак при нас“, каза кметът на Вършец и символичен домакин на събитието Иван Лазаров.
Кметът на Враца Калин Каменов пожела на всички участници да вземат най-добрите идеи и примери от форума и да ги приложат в техните градове. „Благодаря за вниманието, което правителството ни оказва. Те демонстрираха, че Северозападна България не е просто политическо пожелание, а реален ангажимент, по който ежедневно се работи“, подчерта Каменов.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов пред Жени ГЕРБ: Нека спорим за политики и да не използваме лични нападки

Цветан Цветанов пред Жени ГЕРБ: Нека спорим за политики и да не използваме лични нападки

21 Април 2018 | 11:44 | Агенция "Фокус"
Вършец. Като политици, не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение. Заиграването със страховете, конфронтациите, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката. Споровете си струват, когато са за политики. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 140 жени от цялата страна в рамките на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията. Форумът се провежда в град Вършец (област Монтана). Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“.
„Много е лесно да се държиш безотговорно и да разделяш. Когато един политик не може да предложи алтернатива, залита в полето на личните нападки. Да правиш внушения е много елементарен подход. Отговорният политик си служи с факти“, обясни Цветанов и добави, че днес никой не говори за икономическия растеж, за кохезионната политика, за увеличението на заплатите, а това са истински важните теми. „Дебатът ще се върне в правилната плоскост, когато спрем да отговаряме на нападките“, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.
„По време на КСНС Румен Радев не успя да даде разумно обяснение защо назначеният от него служебен кабинет побърза да завърши процедурата по избор на нови бойни самолети. Попитах и защо е допуснал служебното правителство да подпише толкова неизгодни за нас дългосрочни договори в сферата на отбраната, а той прехвърли отговорността на тогавашния министър. Този министър сега е негов съветник“, посочи Цветан Цветанов. Той коментира, че в становището, с което КСНС е трябвало да излезе след края на заседанието, никъде не е фигурирала позицията на страните-членки на ЕС за химическите атаки в Сирия, Резолюцията на ООН от 2013 г., позицията на Могерини за тези атаки, позицията на НАТО, която гласеше, че информацията на САЩ, Великобритания и Франция е напълно достатъчна, за да се направи прецизно унищожаване на точки, в които се изработват химически оръжия. „В това становище по-скоро имаше припокриване с позицията на Русия“, добави Цветанов.
По думите му БСП са изкривили дебата по много теми, като за пореден път са се заиграли със страховете на хората. „Примерите са много – провалът на европредседателството, рухналата ограда по границата с Турция, отделянето на Кърджали от България, злоупотребите в санирането и Истанбулската конвенция. До 15 декември БСП са организирали редица кръгли маси и са правили парламентарни питания в желанието си да натиснат властта по-бързо да ратифицира Конвенцията. След това усетиха накъде духа вятърът и промениха позицията си. Това е БСП. Този техен подход ще продължи и занапред“, анализира председателят на ПГ на ГЕРБ.
„Когато отсъстваш от дебатите от важните теми и нямаш алтернативни решения, стигаш до крайности като тази да употребиш хората с увреждания. След измисления скандал на БСП някой разбра ли, че от седмици вече има свикани работни групи, които търсят легитимни източници за допълнително финансиране за децата с увреждания. Някой разбра ли, че в бюджета за 2017 г. за първи път бяха отделени 162 млн. лв. за децата с увреждания, а този за 2018 г. средствата са с 82 млн. лв. повече?“, попита Цветанов.
Според него през септември и октомври миналата година всички хора са асоциирали председателството само с ремонта на НДК. „Днес няма делегация, която да си е тръгнала от София и да не е била възхитена“, добави Цветан Цветанов. Той каза още, че най-голямата отговорност в днешно време пред политическата класа е да отстоява и да допринася за евроатлантическата ориентация на България. „Ние сме избрали нашия път. Ние сме част от ЕС и НАТО, а няма по-голяма гаранция за сигурността ни от това“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.
„Икономическият растеж и рекордният БВП ни дава възможност да отделяме повече средства за различните сфери – отбрана, образование, пътна инфраструктура и др. Това е нашата философия, това е философията на десните системни партии - да се харчи толкова, колко си изкарал. Всеки друг подход носи рискове от кризи““, подчерта Цветанов и допълни, че е изключително радостен, че в момента се работи активно по реализирането на ключовите за региона АМ „Хемус“ и пътят Ботевград-Видин.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: Жени ГЕРБ провеждат шестата си политическа академия в град Вършец

Монтана: Жени ГЕРБ провеждат шестата си политическа академия в град Вършец

21 Април 2018 | 07:29 | Агенция "Фокус"
Вършец. Жени ГЕРБ провеждат своята шеста политическа академия на тема „Политическата толерантност и консенсус в хода на Българското председателство на ЕС. Фалшивите новини и езикът на омразата – новият политически инструментариум”. Форумът започна вчера в гр. Вършец (област Монтана) в хотел АТА. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Академията се организира съвместно от ЖГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“. Вчера в политическата академия се включи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Официалното откриване на събитието е от 9.00 часа на 21 април, като в него ще участват председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и народният представител от ГЕРБ-Монтана и областен координатор на партията Дилян Димитров. Гост-лектори на форума ще бъдат представителят на Фондация „Конрад Аденауер” за България Торстен Гайслер, еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова, председателят на Комисията по околна среда и водите Ивелина Василева, министърът на вътрешните работа Валентин Радев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и енергийният министър Теменужка Петкова.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цвета Караянчева пред Жени ГЕРБ: Големият кошмар на БСП е, че председателството върви отлично

Цвета Караянчева пред Жени ГЕРБ: Големият кошмар на БСП е, че председателството върви отлично

20 Април 2018 | 16:53 | Агенция "Фокус"
Вършец. Големият кошмар на БСП е, че председателството върви отлично и България изпълнява стриктно ангажиментите си. Това е мнението на хората и у нас, и в Европа. Затова БСП си търсят измислени скандали, за да влязат по някакъв начин в новините. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Форумът се провежда в гр. Вършец (област Монтана). Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“.
„Президентът Румен Радев също има фикс идея да критикува. Странно е защо настоява всичко да се съгласува с него при положение, че по Конституция вътрешната и външната политика на страната се реализират от правителството и парламентарното мнозинство“, коментира Цвета Караянчева.
По думите й парламентът не е гумен печат на правителството. „Народното събрание е избрано от хората, а на свой то е определило състава на Министерски съвет. Нормално е да изразяваме общи позиции“, обясни тя.
Председателят на Народното събрание подчерта, че за нея диалогът с другите партии винаги е бил на първо място. „В БСП има страхотни специалисти и хора, които адекватно оценяват процесите и развитието на страната. Когато обаче дойде Корнелия Нинова, всички се променят“, отчете Караянчева.
Тя отбеляза, че истинските политици са непрекъснато сред хората и представители на ГЕРБ не правят изключение. „От петък до вторник сме из цялата страна. Хората ни споделят проблемите си и заедно търсим решението им“, каза още председателят на парламента и изтъкна, че в момента безработицата е на рекордно ниски нива, доходите се покачват и се разкриват нови работни места. „Когато ГЕРБ управлява, държавата се развива. Уверена съм, че ще изпълним 4-годишния управленски мандат. Всички предпоставки са налице. Имаме доверието на Европа, САЩ и всички наши партньори“, заяви тя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: Жени ГЕРБ ще проведат шестата си политическа академия в град Вършец

Монтана: Жени ГЕРБ ще проведат шестата си политическа академия в град Вършец

20 Април 2018 | 11:36 | Агенция "Фокус"
Вършец. Жени ГЕРБ ще проведат своята шеста политическа академия на тема „Политическата толерантност и консенсус в хода на Българското председателство на ЕС. Фалшивите новини и езикът на омразата – новият политически инструментариум”. Форумът ще се състои в гр. Вършец (област Монтана) от днес до 22 април в хотел АТА. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Академията се организира съвместно от ЖГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“. Днес от 15.30 часа в политическата академия ще се включи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Официалното откриване на събитието ще е на 21 април 2018 г. от 9.00 часа, като в него ще участват председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и народният представител от ГЕРБ-Монтана и областен координатор на партията Дилян Димитров. Гост-лектори на форума ще бъдат представителят на Фондация „Конрад Аденауер” за България Торстен Гайслер, еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова, председателят на Комисията по околна среда и водите Ивелина Василева, министърът на вътрешните работа Валентин Радев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и енергийният министър Теменужка Петкова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.