НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

 Остават два дни до бизнес събитието „Компания на годината – Успехът на фокус”

Остават два дни до бизнес събитието „Компания на годината – Успехът на фокус”

17 Април 2018 | 15:06 | Агенция "Фокус"
София. На 19 април 2018 г. в хотел Маринела, зала София ще се проведе четвъртото издание на „Компания на годината – Успехът на фокус” – целодневно бизнес събитие, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club. Инициативата се провежда под патронажа на Валери Симеонов – заместник министър-председател по икономическата и демографската политика, с участието на министъра на икономиката Емил Караниколов и заместник-министъра на труда и социлната политика Росица Димитрова. Това съобщиха от сп. Business Lady.
Форумът е разделен на три основни панела. Програмата за Икономическия форум е следната:
- 09:00 Регистрация;
- 09:30 Официално откриване - Валери Симеонов, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика;
- 09:40 - Икономика на хората: Пазара на труда в условията на криза на човешкия ресурс в България - Емил Караниколов, Министър на икономиката на Р България, Росица Димитрова, Зам.-министър на труда и социалната политика на Р България; "Тема: „Инструменти на политиката за равнопоставеност на жените и мъжете - за по-добро качество на живот”; проф. д. т. н. инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на Директорите на „Минстрой Холдинг” АД; Тема: „Условия за бизнес в България и осигуряване на човешки ресурси”; д. ик. н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители; Тема: „Дигитализацията в образованието”;
- 10:30 – Дискусия на тема: „Практически иновативни решения за привличане на човешки капитал” - проф. дтн инж. Николай Вълканов, Председател на Съвета на Директорите на „Минстрой Холдинг” АД; д. ик. н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители; Борислава Георгиева, мениджър „Човешки ресурси” в NaXex Technological Development; Мария Лазова, Business Development Manager RPO, Manpower Bulgaria;
- 10:50 – „Световно изследване: революция на уменията” /Q3 2017 г/, Manpower Bulgaria; Тема: Защо роботите ни взимат задачите, а не работата и кои са стъпките, които ще ни помогнат да се подготвим задигиталната трансформация;
- 11:00 - Кафе пауза;
- 11:15 - Изграждане и утвърждаване на работодателска марка /employer branding/; Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, председател на БАУХ; Тема: „Как компаниите на бъдещето ще привличат и задържат таланти”; Ростислава Павлова, Изпълнителен директор на „Пуратос България”; Тема: „Грижата за служителите като ключов фактор за устойчиво развитие”; Димана Василева, мениджър на Quintessentially за България; Тема: „Корпоративният консиерж като иновативен инструмент в услуга на компаниите и техните екип”; Ивайло Иванов, мениджър ЧР, Имотека/Адрес недвижими имоти; Тема: „Employer branding - Приложна магия”
- 12:10 - Дискусия на тема: „Employer branding” - Милена Хаджииванова, основател и Управител на консултантска компания „H Vision”; Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, Председател на БАУХ; Ростислава Павлова, Изпълнителен директор на „Пуратос България”; Ивайло Иванов, Мениджър ЧР, Имотека/Адрес недвижими имоти;
- 12:30 - Спийд нетуъркинг – размяна на визитки;
- 12:45 - Кафе пауза;
- 13:00 - Цифрова икономика и умения на бъдещето - Иво Песев и Александър Георгиев, ученици от математическата гимназия „Д-р Петър Берон”, Варна; Тема: „Да спасим човечеството” - проект за човешка колония в космоса „УниСпейс”
Георги Руков, директор международно развитие и член на Борда на Директорите на Credissimo Полша; Тема: „Уменията на бъдещето: основата на една дигитална трансформация”; Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама” във Fibank
Тема: „Ролята на жените в условията на глобализация и цифровизация”; Наталия Футекова, основател на ERP Academy; Тема: „Бизнес образование – не нов тренд, а необходимост”; Петко Карамочев, управител на INDUSTRIA; Tема: „Блокчейн за бизнеса”; Венцислав Караджов, Председател на Комисията за защита на личните данни; Тема: „Общ регламент за защита на личните данни”;
- 14:30 – Дискусия на тема: „Мястото на човека в цифровата икономика и кои са най–ценните умения на бъдещето”.
- 15:00 - край.
За първи път 3D модел на човешка колония в космоса „УниСпейс” ще бъде показан на Икономическия Форум на „Компания на Годината – Успехът на фокус”. Пред гостите Иво Песев и Александър Георгиев, ще представят проекта и ще разкажат в детайли как чрез него ще бъде спасено човечеството. С проекта „УниСпейс” учениците от варненската математическа гимназия спечелиха 1-во място на Международния конкурс на НАСА. Иво и Александър ще споделят за мечтаните професии и какво е най-ценното качество, което трябва да притежава техният бъдещ работодател. Проектът „УниСпейс” ще бъде представен на Икономическия форум със съдействието на SAP. През май месец награденият екип от петима ученици е поканен да представи разработката си пред Конференцията за международно космическо развитие на НАСА и Американското космическо общество в Лос Анджелис.
На форума е предвидено специално време за практически дискусии, неформално общуване и размяна на контакти. Основните цели на форума са да споделим добрите бизнес практики, да акцентираме върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и да поощрим предприемачеството.
По време на вечерната официална церемония за четвърта поредна година ще бъдат връчени отличия на компании и институции, положили адекватни усилия за своето развитие и просперитет в различни категории, сред които: Финансов сектор, FinTech, Индустрия, Медии, Застраховане, Образование, Строителство и архитектура, Здравеопазване, Високи технологии, Работодателска марка, Корпоративен работодател и други.
Наградите се връчват за заслуги, свързани с: развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие и други.
Водещи на събитието ще бъдат актьорите Даниел Ангелов и Албена Ставрева. За доброто настроение на гостите ще се погрижат известната народна певица Поли Паскова, ансамбъл „Чинари” и неповторитиме танцьори на Нешка Робева.
Регистрация: 19:30 ч.
Церемония по награждаване: 20:00-22:30 ч.
Билет за Икономическия форум: 50 лв./човек.
Куверт за гала вечеря: 150 лв./човек.
Резервациите за събитието са активни до 24 ч. на 18 април 2018 г. на сайта на инициативата www.companyoftheyear.eu, където можете да намерите и актуална информация за панелите, лекторите и темите, по които ще се дискутира.
Медийни партньори на тазгодишното издание са: телевизия България он ер, радио Витоша, Радио „Фокус”, Информационна агенция „Фокус”, Информационна агенция Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg.
Повече информация за събитието ще намерите тук: www.companyoftheyear.eu.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

3D модел на космически град ще бъде показан за първи път по време на „Компания на годината – Успехът на фокус”

3D модел на космически град ще бъде показан за първи път по време на „Компания на годината – Успехът на фокус”

11 Април 2018 | 13:42 | Агенция "Фокус"
София. На 19 април 2018 г. в хотел Маринела учениците от математическата гимназия „Д-р Петър Берон” - Иво Песев и Александър Георгиев ще представят за първи път 3D модел на проекта за Космически град „Син космос”. Това ще се случи по време на четвъртото издание на „Компания на годината – Успехът на фокус” – целодневно бизнес събитие, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club, съобщиха от сп. Business Lady. Инициативата се провежда под патронажа на Валери Симеонов - вицепремиер по икономическата и демографската политика на Р България, с участието на Министъра на икономиката - Емил Караниколов и Министъра на труда и социлната политика - Бисер Петков.
С проекта „Син космос” учениците от варненските математически гимназии спечелиха 3-та награда на Международния конкурс на НАСА. Освен, че ще представят проекта, те ще покажат и 3D макет на Космическия град. Иво и Александър ще споделят за мечтаните професии и какво е най-ценното качество, което трябва да притежава техният бъдещ работодател. Проектът Космически град „Син Космос” ще бъде представен на Икономическия форум със съдействието на SAP.
Регистрация за събитието можете да направите на сайта на инициативата www.companyoftheyear.eu, където можете да намерите и актуална информация за панелите, лекторите и темите, по които ще се дискутира. В момента текат ранни записвания, които ще бъдат активни до 12 април, четвъртък. В рамките на този срок можете да запазите вашето място за икономическия форум и гала вечерята за награждаване на компаниите на преференциални цени.
Министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социлната политика Бисер Петков ще начертаят пред бизнеса текущото състояние и динамиката на основните показатели за страната, мерки за развитие на икономиката в условията на кадрова криза, какво е мястото на образованието в професионалната реализация на човешкия ресурс и кои са задължителните промени за адекватната образователна роля в този процес.
Председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов ще вземе участие като лектор в Икономическия форум, на тема „Общ регламент за защита на личните данни”, в която ще начертаете същността на регламента, стъпки за приложение, рефлектиране върху бизнеса, санкции и ще отговори на въпроси от публиката. Новата правна рамка на ЕС за защита на личните данни, която ще се прилага от 25 май 2018 г., запазва редица основополагащи принципи и понятия от съществуващата към момента нормативна уредба, но в същото време въвежда по-високи стандарти за защита на данните, разширени права на физическите лица и нови задължения на администраторите на лични данни.
Сред лекторите ще бъде още проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на Директорите на „Минстрой Холдинг” АД, който ще вземе участие на тема „Условия за бизнес в България и осигуряване на човешки ресурси”, както и Севдалина Василева, член на УС и изпълнителен директор на Първа Инвестиционна Банка, която ще коментира „Ролята на жените в условията на глобализация и цифровизация”. Своя опит и успешни бизнес практики ще споделят още Георги Руков - Директор Бизнес Развитие на Кредисимо АД и Ростислава Павлова - изпълнителен директор на „Пуратос България”, която ще разкрие „Грижата за служителите като ключов фактор за устойчиво развитие”. За връзката между образование и квалифицирани кадри за бизнеса ще говорят д.ик.н. Янка Такева - председател на Съюза на Българските Учители, Детелина Смилкова - председател на Българска асоциация за управление на хора, както и доц. д-р Наталия Футекова, основател на ERP Academy.
На форума е предвидено специално време за практически уъркшопове, неформално общуване и размяна на контакти. Основните цели на форума са да споделим добрите бизнес практики, да акцентираме върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и да поощрим предприемачеството.
Форумът, който ще се проведе от 9:30 часа сутринта на 19 април, е разделен на три основни панела:
- Икономика на хората;
- Изграждане и утвърждаване на работодателска марка /Employer branding/;
- Цифрова икономика и умения на бъдещето.
По време на вечерната официална церемония за четвърта поредна година ще бъдат връчени отличия на компании и институции, положили адекватни усилия за своето развитие и просперитет в различни категории, сред които: Финансов сектор, FinTech, Индустрия, Медии, Застраховане, Образование, Строителство и архитектура, Здравеопазване, Високи технологии, Работодателска марка, Корпоративен работодател и други.
Наградите се връчват за заслуги, свързани с: развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие и други.
Медийни партньори на тазгодишното издание са: телевизия България он ер, радио Витоша, Радио Фокус, Информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg.
Повече информация за събитието ще намерите е публикувана в интернет на адрес: www.companyoftheyear.eu.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Започна ежегодният хадж на мюсюлманите по света. 19 август 2018 година
Започна ежегодният хадж на мюсюлманите по света. 19 август 2018 година

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.