НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:27


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Туристически форум „Планинарско кино“ ще се проведе в Асеновград на 27 януари

Пловдив: Туристически форум „Планинарско кино“ ще се проведе в Асеновград на 27 януари

13 Януари 2018 | 21:23 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Туристически форум „Планинарско кино“ ще се проведе в Асеновград на 27 януари. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив Ивайло Мирчев, експерт от ОП „Туризъм“ в Асеновград. Събитието ще се проведе за времето от 14.00 до 21.00 часа в сградата на Туристическия информационен център. „Форумът „Планинарско кино“ беше предвиден още за края на миналата година във връзка с честванията на Световния ден на туризма, но поради лошото време решихме да го направим като първо събитие за годишния календар на ОП „Туризъм“ за 2018 година. Форумът ще представлява излъчване на няколко филма, свързани със спелеологията, туризма и въобще с всички неща, които касаят пряко нашата община като възможности за развитието на туризма. Събитието ще бъде с участието на пещерен клуб „Черни връх“-София и сдружение „Устремени“, които ще представят своите филми. Ще проведем дискусия във връзка с тези възможности за туризъм. Ще направим и един поглед на случилото се през миналата година, когато реализирахме няколко събития в биосферен парк „Червената стена“. Общо взето ще обърнем внимание на всички дейности, които могат да се извършват там, а именно експедиции в пещерите в Добростанския карстов район, преходите в красивите места на Добростанския рид и всичко, свързано с възможностите на туризъм и увеличаване на туристопотока в нашата община“, каза Ивайло Мирчев.
Експертът в ОП „Туризъм“ в Асеновград добави, че цели пет часа ще бъдат излъчвани филми, като общинското предприятие ще представи своите нови филми във връзка с популяризирането на туристическия маршрут „Свещената утроба на Родопа“. „Ще представим и три чудесни филма, заснети от дрон. Целта ни е да насочим вниманието на хората, които ще посетят събитието, към всички тези чудесни места“, посочи Мирчев. Той отбеляза, че туристическият форум ще обърне внимание и на събитието „Училище сред природата“. „Това е нещо, което направихме на 15 септември миналата година, а именно един открит урок, прекрасен следобед за децата от района, който се проведе на поляните пред хижа „Марциганица“. Там направихме игри за децата, алпийски тролей, презентации, касаещи биологичното разнообразие и хармоничното съжителство между човека и природата. Продължаваме целенасочената си политика за грамотност в планината и опазване на биологичното разнообразие в Община Асеновград“, каза още Ивайло Мирчев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ивайло Мирчев, ОП „Туризъм“-Асеновград: Издаването на книжка за печати от 25 обекта в общината има за цел увеличаване на туристопотока и стимулиране на местната икономика

Ивайло Мирчев, ОП „Туризъм“-Асеновград: Издаването на книжка за печати от 25 обекта в общината има за цел увеличаване на туристопотока и стимулиране на местната икономика

13 Януари 2018 | 19:14 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Издаването на специална книжка за събиране на печати от 25 туристически обекта на територията на Община Асеновград има за цел увеличаване на туристопотока и стимулиране на местната икономика. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив експертът в ОП „Туризъм“ в Асеновград Ивайло Мирчев. По думите му книжката е локално подобие на тази със 100-те национални туристически обекта. „Основната ни цел е не само да покажем и не толкова популярни обекти в нашата община, колкото да може да привлечем вниманието на хората и те да остават за повече време тук, като потребители на туристическата услуга. На този, който събере 25 печата, ние ще предоставим специална значка, удостоверяваща посещенията на всички обекти. Направили сме така, че печатите да се взимат от места за настаняване в съседство. Идеята ни е да направим една връзка между местата за настаняване, между обектите и туриста, за да бъде всячески обгърнат от внимание. Първо да види обекта, след това в близост да има място за настаняване, където може да хапне и да си вземе печат. Целта е нещата да са навързани и да са в полза на всички“, обясни Ивайло Мирчев. Експертът от ОП „Туризъм“ посочи, че голяма част от 2017 година е преминала в дейности по цялостното прецизиране на процеса по издаване на специалната книжка, като много време е отнела логистиката по утвърждаване на местата за поставяне на печати. „Най-накрая вече всичко е регламентирано и уточнено. Спокойно можем да реализираме тази кампания на базата на много добре преценени детайли“, коментира Ивайло Мирчев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Швеция продължава да се бори за потушаването на горските пожари. 22 юли 2018 г.
Швеция продължава да се бори за потушаването на горските пожари. 22 юли 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.