НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:17

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД започна стипендиантска програма за магистри "Топлоенергетика"

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД започна стипендиантска програма за магистри "Топлоенергетика"

14 Септември 2017 | 13:45 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, в партньорство с Община Стара Загора и Технически университет – София, стартира съвместен проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма „Топлоенергетика“. Това съобщиха от пресцентъра на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. Целта му е да даде възможност за надграждане на знания и професионалн реализация в най-голямата топлоелектрическа централа в страната. Успешно преминалите изравнителното обучение ще имат възможност да участват в стипендиантска програма на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. „От около година работим с Технически университет - София по реализирането на този проект. Това е голям шанс да се изучава специалността тук, на място, в Стара Загора. Единствено в Стара Загора ще се извършва изнесено обучение по образователно-квалификационна степен магистър "Топлоенергетика". Искаме да стимулираме желаещите да работят в енергийния сектор. Завършилите изравнително обучение ще могат да кандидатстват за стипендиантската програма на ТЕЦ „Марица изток 2” за записване в магистърската програма "Топлоенергетика". Класирането и възможността след това за работа в "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД ще бъдат обвързани с успеха от обучението, като търсим най-добрите кадри”, заяви Диян Димитров – член на СД на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД.
В проекта ще могат да се включат всички, които са придобили образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ по следните направления:
ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ: Машинно инженерство; Електротехника, електроника и автоматика; Комуникационна и компютърна техника; Енергетика; Транспорт, корабоплаване и авиация; Материали и материалознание; Архитектура, строителство и геодезия; Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми; Металургия; Химични технологии; Биотехнологии; Хранителни технологии; Общо инженерство.
ПРИРОДНИ НАУКИ: Физически науки; Химически науки; Математика; Информатика и компютърни науки.
Занятията ще се провеждат в IV ОУ „Кирил Христов“, гр. Стара Загора, по специално изготвен график и на модулен принцип – три пъти по две седмици в рамките на един семестър. Срокът за провеждане на изравнителното обучение ще е една година, а на магистърската програма – година и половина. Лекциите ще се водят от екип от водещи преподаватели в областта на топлоенергетика от Технически университет – София. Основните дисциплини, които ще се изучават, са: Математическо моделиране и оптимизация; Системи и устройства за опазване на околната среда в топлоенергийни обекти; Енергопреобразуващи технологии и системи; Промишлена топлоенергетика; Топлотехнически изпитания на съоръжения в ТЕЦ; Експлоатация на ТЕЦ; Системи за мониторинг и управление в електроцентралите; Икономика и мениджмънт на ТЕЦ; Системи и агрегати в газотурбинни ТЕЦ.
Желаещите да се включат в образователния проект трябва да представят оригинали и копия на дипломите си за средно и висше образование, попълнена молба-образец, която може да се получи в IV ОУ „Кирил Христов“ или да бъде изтеглена от интернет страницата на „Енергомашиностроителен факултет“ (dtnpe.tu-sofia.bg), и квитанция за платена такса за разглеждане на документите.
Срокът за подаване на документи в сградата на училището е от 25 септември 2017 г. до 29 септември 2017 г. Документи ще се приемат и в катедра „Топлоенергетика и ядрена енергетика“, каб. 2348 в Технически университет – София, в периода 15 септември 2017 г. – 6 октомври 2017 г. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 10 октомври 2017 г., а началото на учебната година ще започне на 16 октомври 2017 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма "Топлоенергетика" на ТУ - София ще бъде представен на пресконференция

Стара Загора: Проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма "Топлоенергетика" на ТУ - София ще бъде представен на пресконференция

14 Септември 2017 | 09:10 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Община Стара Загора в партньорство с „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД, ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3 и ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” ще представят информация по проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма „Топлоенергетика” на Технически университет - София. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Пресконференцията по този повод ще се проведе от 11.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протести във Франция срещу реформите на президента Еманюел Макрон. 22 март 2018 година.
Протести във Франция срещу реформите на президента Еманюел Макрон. 22 март 2018 ...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.