Никос Лоцос призна, че Панатинайкос има интерес към Александър Везенков. Агентът на играча от Сакраменто Кингс подчерта, че засега приоритет за него е да продължи кариерата си в NBA. Ако това не се случи, първият отбор, който ще седне на масата за преговори с българския национал, ще e Олимпиакос. Пред вестник Fos ton Spor представителят на крилото отбеляза, че "червените“ също не крият желанието да го привлекат обратно в Гърция. Между 2018 и 2023-а той бе част от Олимпиакос.

"От Панатинайкос се свързаха с мен по телефона и изразиха интерес към Александър Везенков, но аз им отговорих, че приоритет за него и мен е да видим дали той може да продължи кариерата си в NBA. Ако това не се случи, тогава ние първо ще говорим с неговия последен клуб в Европа - Олимпиакос. Ако дискусиите не стигнат до някаква договорка, тогава по всяка вероятност ще проведем разговори с други заинтересовани отбори“, отбеляза агентът.

"Проведох разговор с ръководството на Олимпиакос, с което аз и Саша поддържаме много добри отношения. Ръководителите на този клуб не крият своя интерес да го върнат обратно в отбора, ако не продължи да играе в NBA. Въпреки че не са влизали в преговори, от Олимпиакос дават впечатление, че са готови да направят нещо доста сериозно“, заяви Лоцос.

В последните седмици бъдещето на 28-годишния баскетболист продължава да е все по-сериозна тема, като именно двата гръцки гранда се борят за подписа му. Въпреки това сънародникът ни има договор със Сакраменто и ще се присъедини към подготовката на отбора през следващите месеци за новия сезон, който започва през октомври.