Футболен клуб ФК Ловеч е с нов Управителен съвет, който е вписан в Търговския регистър. Това обяви кметът на Ловеч Страцимир Петков.

Той е председател на Съвета, а другите двама членове са Христо Марков, директор на банка, и Милко Димитров, председател на Българската асоциация по мини футбол – клон Ловеч.

Петков показа и емблемата на футболния клуб, която включва символите на Ловеч – покрит пост, Ловешка крепост, река Осъм и типичните за града цветове – лилаво (люляк) и старо злато (Алтън Ловеч). В емблемата е и годината, в която е основан ловешкият футболен клуб – 1921 г.

Кметът добави, че са внесени документите в Българския футболен съюз за новото име – футболен клуб Ловеч, емблема и екипи. В новия сезон футболистите ще играят във Втора лига с черни, бели и зелени екипи.

Треньорът Живко Желев каза за БТА, че води подготовка с 23-ма футболисти, от които 20 полеви и трима вратари.

Новите попълнения са: Ивайло Неделчев – вратар, идва от ЦСКА, Кристиян Вълков – централен защитник от Локомотив (Мездра), Георги Вълчев - централен защитник от Дунав (Русе), Наско Янков – централен защитник от Черноморец (Балчик), Браян Стефков – полузащитник от ЦСКА, Симеон Илиев – полузащитник от Спартак (Варна), Ивайло Христов – полузащитник от Левски (Лом), Георги Димитров – нападател от ЦСКА.

"Отборът се готви нормално, разчитаме на по-млади момчета, които имат опит във Втора лига и някои в Трета. Ще се постараем и работим да им дадем старт да се качат по-нагоре в професионалния футбол. Обнадеждени сме от това, което показват в тренировките, че ще имаме добър тим за нормална класиране по средата на таблицата", каза още Желев.

На 29 юни (събота) от 10:00 часа на градския стадион ще има двустранна игра, тъй като не е намерен съперник за контролна среща.

Първата контрола на отбора е на 3 юли от 18:30 часа на стадиона в Ловеч срещу Янтра (Габрово). На 6 юли отново в Ловеч съперник ще бъде Севлиево, а на 13 юли Ловеч гостува на Локомотив (Горна Оряховица).

Първият официален мач на ФК Ловеч от Втора Лига е на 20 юли като гост на ЦСКА II.