Комисията за детско-юношески волейбол към Българска федерация по волейбол (БФВ) организира за трета поредна година "Турнир на талантите", съобщиха от БФ Волейбол.

Събитието, чиято основна цел е усъвършенстване и развитие на уменията на подрастващите волейболисти у нас, както и подбор на национални състезатели, започна днес и ще продължи до неделя (24-30 юни).

В следващите седем дни много волейболни емоции и работа предстоят за 80-те деца, както и за 8-те треньора, които бяха избрани.

Селекцията на 40 момчета и 40 момичета бе направена след поредно национално тестиране в шестте региона на страната.

Тази година кампът е за деца, родени през 2010/2011 г. Те ще тренират и под зоркия поглед на двама национални селекционери – Светозар Иванов (мъже под 16 г.) и Владислав Тодоров (жени под 16 г.).

След успешната организация на предходното издание и този път домакин е град Стара Загора. В продължение на пет дни в местната зала "Иван Вазов" ще се провеждат занимания по 10 часа на ден. Още в първи ден групата от 80 деца бе разделена на 8 отбора по 10 състезатели (по 4 на пол). За всяка една предварително бе определен по един треньор.

През уикенда (29-30 юни) е планиран турнир за четирите отбора при момчетата и четирите при момичетата. Те ще играят всеки срещу всеки. И през двата състезателни дни ще се играе паралелно на две полета в зала "Иван Вазов".

Треньорите, които ще помагат на младите ни волейболни таланти тази година са: Нели Нешич, Дияна Дянова, Стефан Стоянов, Антон Петров, Антонио Йорданов, Петко Каратонев, Мартин Пенев и Георги Димитров.

Те ще бъдат подпомагани от Евгени Иванов (председател на Комисията за ДЮВ) и Николай Иванов (главен координатор на националните отбори).