Надявам се това да е само началото. Мисля, че дали е знак, ще покаже само бъдещето. Вярвам, че може да е. Това заяви европейският шампион на 200 метра бруст при мъжете Любомир Епитропов при завръщането на националния отбор по плуване от Европейското първенство в Белград.

Българинът подели титлата с Ерик Першон от Швеция. Двамата финишираха във финала с време 2:09.45 минути. Резултатът е нов национален рекорд, както и покрит норматив за Олимпиадата в Париж.

Любомир Епитропов остана осми във финала на 100 м бруст.

"Беше дълго състезание. Класирах се за два финала – заяви пред БНР състезателят. - На 200 метра взех златен медал. Доста радостен съм, че донесох този медал. Всеки от нас го заслужава заради труда, който полага. На финала знаех, че имам някакви шансове да съм в "Топ 3“. Скочих с нагласата да стана първи, но не знаех до каква степен това може да е реалност. Целта е преизпълнена с този медал. За Олимпиадата искам да отида без очаквания. Надявам се да подобря времето си. Ще дам всичко от себе си, а това какъв ще е резултатът не зависи изцяло от мен“.

В близките планове на 25-годишния състезател он Велико Търново е участие в Държавното първенство тази седмица.

"От 1 до 14 юли съм на лагер, а след това на 18 или 19 заминаваме за Париж“, добави Епитропов.

"Уверен съм в себе си, а резултатите както станат – посочи още плувецът. - Да, вярвал съм, защото няма смисъл ако не вярваш, че имаш сили, да продължаваш да го правиш толкова време“.